keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Lopultakin kevät!

Tuas on vierähtäny aikoo kun konneelle kerkisin. En oo joutanu kommentoimaankaan teijän kauniita kevätkukkijia! Jospa nyt vähän kerkiis panneutumaan tähän bloggailuunkin!

Nyt on ollu tapahtumia usseita ja postaus on pitkähkö!
Lopullakin kevät saapu meillekkin. Vielä on pelloilla pohjolaijoilla lunta vaan se sullaa, kun lämpimämpiä kelejä on luvassa. Viimeviikko ol vielä sateinen ja mie istuin kasvihuoneessa risutöitä tekemässä, Pekkakin autto tässä. Kylän kommein poika on meillä puolen kilometrin piässä, opastamassa tietä tänne.


Tässä olkii viäntämistä, sormet hellinä. Silloin kun muutettiin tänne tein vähän pienemmän. Tästä tul melekein metrinen. Nuapurit jo kysel, mihin poika on hävinny kun entinen hapertu ja poltettiin. Mökkiläiset juhannukseks aina päivänkakkaraseppeleen hattuun laittoivat sille entiselle. Toivottavasti tällekkin!

Katiska on antanu meille runsaasti kaloja ja ahven on nyt kutena. Meillä on vakituinen kivi minkä juureen katiska kevväällä viiään. Työjärjestys meillä on se, Pekka soutaa ja mie nostan katiskan. Tulpa nyt muutamapäivä sitten runsaasti kaloja. Hyvä kun jaksoin katiskan nostoo järvestä. Ol isoja ahvenia. särkii ja 1,6kg hauki. Sen fileroin ja jauhoin ja haukipihveiksi paistoin. Äitienpäivänä ol muun ruuan lisukkeena ja kaikki tykkäsivät.


Ahvenia ollaan syöty melekein joka päivä. Esterille ei vielä annettu.
Viikonloppu mänkin miulla Esterin kanssa ja huushollihommissa. Eikä Esterin syönnistä tullu mittään kun setä Ville istu ja söi vieressä. Män vuan kahtuissa. Ol miusta hellyttävä näky. Hauska on seurata hänen kehitystään.

Pihamuat on suatu haravoituu molemmissa pihoissa. Käytiin Helenoo auttamassa siinä hommassa.
Kukkapenkkejä tiällä nyt siivoilen ja ne jotka kerkisin ensimmäiseks, ovat jo kukkimista alottaneet.


Rantapenkissä aika hyvä yhistelmä väriensä puolesta.
Penkissä josta syksyllä valakosesta jouluruususta joku söi nuput on kuitenkin jottain siästyny. En muistanukkaan tuota tummempoo olevankaan. Yhellä kukalla kukkii.Kevätkaihonkukka ja kevätkurjenmiekka kukkiivat nyt parastaaikoo.
Tulppaanit ja narsissit alottelloot kukintoo ja kohta on värejä enempikin.


Suikeroesikko on tukehtuu kukkiinsa. Vieressä karpaattienkello on kasvunsa alottanu.
Vuokot on nyt parhaillaan ja mikähän tuo alimmainen on. Nuppu on tämmönen punerva, kukka puhtaan valakonen. Hämyvuokko tämä ei oo.

Mehtäpuutarhaan kuuluu kummia!

Sain parhaan Äitienpäivälahjan ikinä!
Viimeviikolla Ville tul yhtenä iltana tiällä käymään ja lähti tutustumaan meijän 'kivierämaahan'.  Mie palapatin perässä ja kahoin kun hiän piätään puistel. Sano sitten meille. Teillä männöö ikä ja terveys kangella ja lapiolla näitä jummutessa. Miulla on kaivur tuossa lähipellolla ja hiän tuop sen ja perkovaa kantoja ja hautovaa kiviä seuraavana päivänä. Myö sanottiin, jotta hänen töitään ei sua häiritä tää projekti. Niinpähän seuraavana päivänä toi kaivurin traktorin lavetillaIltapäivällä alotti ja illalla yhentoista jäläkeen ol homma selevä. Peltomultoo ol rakennusrojekteista hänellä kasassa ja neljä peräkärry kuormoo toi siitä meille.


Mänhän siinä monta hyvvee kivvii sinne monttuun ja yks atsaleakin. Ol siinä lappu juuressa, vaan ei sitä kaikkii kerkii kahtomaan ja ol ison kannon takana, noin puolmetrinen. Kiviä vielä jäi meillekkin jummuttavaks ja lissee suahaan jos tarvihtoo.

Miulle tul kiire kerätä korvasienet tuolta alalta pois. Siitä puita toissasyksynä kuajettiin ja muata jo rikottiin, niin siihen yllätyksenä korvasienet tul.
Kyllä siinä äitille kyynel silimäkulumaan tul, miten kultanen poika ol!


Tämmösii isoja kölliköitä ol kymmenkunta. Lauantai iltana herkuteltiin koko porukan kanssa korvasieni-kasvis piirakalla.  Siinä piirakan paistossa ol tramatiikkookin!
Miulla ol piirakka sähköuunissa. Juusto ol piällä jo vähän värrii ottanu, kun räppäs sähköt poikki. Näitä lähikuntia riepottel Osmo myrsky. Yhtäkkiä käy tuulemaan ihan mahottomasti, järvi ol musta väriltään ja arveltiin mehtee kuatuvan. Muatilalta muutamia puita kuatu, vaan velpojilla tul isot savotat. Siellä Kiteellä rajanpinnasta ne suihkuvirtaukset alako ja puistelivat mehtee nurin. Juurineen kuato ja osa tukeista on katkenneet. Hurja on näky. Kattoja repi ja talojen piällekkin kuato puita. Ajallisesti viitisen minuttii ol mellastus kestäny!
Varttitunnin ol sähköt meillä poikki ja piirakka paistu hyvästi loppuun.
Velpojille sähköt tul vasta reilun vuorokauven jäläkeen. Onneks ol aggregaatti traktorin perrään sähkyy jauhamaan ja saivat lehmänsä lypsettyy. Linjat on paikoin solomussa vieläkin.

Viimesyksynä tuollealalle tehtiin mehänreunaan jo vähän  istutusta ja pihlajan alle saniaispenkkii alotin. Japanin hiirenporras ei vielä oo noussu, nousookaanko? Tarha-adiantum ainakin yks on elossa. Kampasaniainen ja ituhärkylä myös ovat elossa.

Turvesuolta otin jonkun heinätupsun viimekesänä ja se tek mukavat kukinnot.


Toivottavasti ei käy levviimään. Penkki on hyvin hapan kasvualustaltaan. Istutin siihen sipulikukkiakin pieniä ja krookukset jo kukkivat. Tiarellojakin ja pienen kääpiöängelmän siihen laitoin myös viimesyksynä. Mielenkiinnolla vuotan mitä siihen nousoo!

Nyt ol harvinaisen paljon kerrottavvoo.

Kiitos kun kävit lukemassa!
34 kommenttia:

 1. Ei ihme, että onnen kyynel tuli silmäkulmaan ♥ Ihana poika! Paljon onkin teillä tapahtunut. Kiva oli lukea kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina. Niinhän myö meinattiin alunpittein myllätä ihan iliman konneita. Villellä on järki piässä, näissä hommissa. Helepotti kummasti meijän hommia!
   Kiitollisia ollaan!
   Tulloo aina kerralla runsaasti näitä tapahtumia!

   Poista
 2. ;)niin ihanan tarinan olet taas kirjoittanut...:):)
  Paljon tapahtunut ,isojakin asioita..iloisia...
  ja mikä ihana Pekka,,,minulla kesti hetki ennenkuin ymmärsin ,että sehän on tuo risu-pekka jota tarkotit:)))
  vautsi!,nyt saat "metsäpuutarhan ,tehdä niin ihanan ei oo kiviä(vaikka niitäkin koristeena tarvitaan;),jummutettavana;))))))
  Korvasieni piirakka on herkkua,minäoon tehny myös ,on herkkua!
  oho se tuo sähkö-on niin tärkiä...sen puuttuminen pistää miettimään.
  meillä vaihdetaan koko mittaritaulu uuteen sulakettomaan,vain jotain nappuliota_)
  Silloin ollaa 3 tuntia sähköttä:))vähän hirvittää...(meiän sulakerasian pohjat heikkoja?talo rakennettu 1975)Tämän kuun aikana tapahtuu vaihdos.
  Nuo ukkosmyrskyt ovatkin niin tuhoisia nykyään,puita kaatuu sähkölinjoille ja aiheuttaa kotitalouksille harmia:(Minä kyllä kesä.ukkosia pelekäänkin.

  Mutta ihat kukat jo kukkiin sinun pihalla.
  Odotan innolla ,sitä metsäpuutarhan etenemistä,ja mitä ihanuuksia sinä sinne risuista väkerrät:)
  Jokaisessa tiehaarassa,pitäis olla Pirkko tai Pekka:)
  Hyvää tuulta ja iloa antamassa ohikulkijoille!
  Meiän naapurikylillä rouvakovai herra tekee ..julmettuja muurahaisi portin pieleen ,(ovat hienoja,mutta minä inhuan ovat minun silmiin kauhian pelottavia),kattelen aina muuaale kun ohi ajetaan;)
  Oikein touhukkaita kevät päiviä,ja ihanaa loppuviikkoa!!,sinulle Ulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Iloisia asioita nyt on tapahtunutkin. Risupojan suanti tuonne kivelle olkin ihan juttu!
   Pitkät välimatkat ois kallista kaapeleilla sähköyhtiön huolehtii näitä muaseutuja. Sähköt on tarpeeen jokakohassa. Ukkosta ne suihkuvirtaukset ei ollu ja vettä ei satanu tippookaan. Laatokalla ol kuumoo ja meillä kylymee ja niihen kohtoominen aiheutti tuon hirvittävän tuhon.
   Kyllä meillä nyt helepotti tuo mehtäpuutarhan tekeminen. Ei vielä tänäkesänä valamiiks suaha.
   Siinä oot oikiissa, hymmyilemään suap poika tiepuolessa!
   Mukavia keväisiä päiviä ja viikonloppuu siulle Liisa!

   Poista
 3. Kiva lukea näitä kuulumisia. Ihastuttavia kevätkukkijoita. Kevätkurjenmiekkaa ja suikeroesikkoa havittelisin tännekin näyttävät niin hienoilta. Uusi Pekka saa varmaan taas juhannusseppeleen, joka tulee sopimaan hyvin sen lierin päälle. Mielenkiintoista seurata metsäpuutarhan etenemistä, suo-orvokki voisi sopia sinne myös. ;-) Aurinkoista viikonloppua toivottelen. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paleredrose. Kauniisti kukkivat nyt nuo keväkukat, kun ei vuan tulis pakkasöitä! Toivotaan jotta juhannusseppeleen joku laittaa pojalle, ois kyllä nätti. Ville autto meitä hurjasti tuon mehtäpuutarhan tekemisessä. Ei untakaan nähty tämmösestä ratkasusta. Sattu sopivasti nuo satteet, on pojalla niin paljon työtä jotta normikeväänä ei ois kerenny! Panempa muistiin tuon suo-orvokin.
   Aurinkoista viikonloppua siullekkin Katja.

   Poista
 4. Meilläkin mökillä melko helposti sähköt napsahtavat päältä pois. Katko ei yleensä kauaa kestä onneksi. Kevät etenee. Aluksi lämpimien säiden myötä tuntui, että liiankin nopeasti. Tahti hidastui sään viilenemisen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivisen Vilma. Nuo sähköt on tiällä syrjäseutuloilla myräköillä herkässä. Pisimmillään meilläkin on ollu yl kaks vuorokautta poikki. Riippuvaisia ollaan sähköstä. Toivottavasti etenöö kevät verkkasesti, ei niin kiire tule hommien kanssa!

   Poista
 5. Sinä tarinoit aina niin mukavasti, ettei yhtään pitkältä tämä tuntunut. Teillä on sattunut ja tapahtunut monenlaista. Hieno kalansaalis, joka tuo pöytään tuoretta ja terveellistä syötävää. Ja kruununa mainiot sienet. Ihanan lahjan poikasi teille järjesti. Siinä on "kukan korviketta" vuosiksi eteenpäin.
  Tänään taitaa pikkuisella Esterillä olla nimipäivä. Onnea hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Hyvä kun tykkäsit tarinoinnista. Nyt ol sattumia monta kerralla, kevätkö sen tekköö! Nyt ol hyvä kalansaalis. Ihmisiä kehotetaan järvikalan syöntiin. Se on tiällä ja monessapaikassa muuallakin ongelma kun kalastajat vähenöö. Katiska on heleppo juttu pittee, vaan talavikalastajia tiällä ei ennee oo!
   Kiitos onnitteluista! Ester sai nimipäiväkortin meiltä, muumi postimerkillä. Isällään Ollilla on lauantaina syntymäpäivä ja onnittelut soitan. Kevät ol sillon 36vuotta sitten samalla asteella!

   Poista
 6. Onpas teillä ollut tapahtumaa kerrakseen! Konevoimilla metsäpuutarha koki aikamoisen muodonmuutoksen. Nyt pääseekin hyvin suunnittelemaan ja istuttelemaan sinne kasveja. Huomaavaisesti ajateltu pojaltasi. Suihkuvirtaukset saavat hirmuista tuhoa aikaiseksi järeäänkin puustoon. Onneksi niitä ei kovin usein esiinny. Upean näköinen suikeroesikko! Näyttää viihtyvän hyvin paikallaan, kun ei lehtiäkään näy kukkien takaa. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Ol tapahtumia. Kyllä konneilla suapi noppiisti jäläkii, muatöissä. Rauhassa nyt yritetään edetä. Tärkeimmät kohat ensin ja muovilla peitellään, mihin ei heti keritä. Eivät riehaannu rikkakasvit! Se myräkkä ol ihan uskomaton, kesto ol lyhyt, jäläki kauhii. Onneks ei essiinny kovin ussein. Ensimmäisen kerran miun elämässä. Tuo laji suikeroesikosta on kova kukkimaan! Ussiimpaan paikkaan oon sitä jakanu. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 7. Tuas risupoijas on ollu vääntämistä, mutta hiano on. Hyviä saaliitaki o tullu, monen sorttisia. Ja sullaki nuata ihanan färisiä kevätkurijenmiakkoja ja esikoota.
  Ville tiätysti tiätää, kuinka tärkiää teille o puutarha, muttei senkää takia kannata ittiänsä hajalle repiä. Tuli sopivas kohoras käymähän. Ny teillä etenöö mettäpuutarha nopias taharis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Olhan siinä pojassa hommoo. Kierrettä tuohon vartaloon tein, Pekka tul avuks loppuvaiheeseen. Tuota esikkoo oon aikonaan tutulta suanu ja miekin oon sitä jakanu etteenpäin.
   Kyllä Ville tietää meijän puutarhainnostuksen ja tuntuu jotta on hänellekkin siitä siemen jiäny itämään. Ussein tuolta tilalta käyvät ja myökin autetaan siellä. Villen mualle se tulloo tuo mehtäpuutarha, on tässä meijän pihapiirissä. Kesällä nytkähtää etteenpäin ja rautaharavoo on heiluteltava. Ensimmäisenä on miun sinikuunliljoja siirrettävä siihen!

   Poista
 8. Komea on risupoika ja toivottavasti saa seppeleen päähänsä. Mukavan yllätyksen poikanne järjesti koneilla sitä jälkeä syntyy hetkessä. Nyt alue kehittyy hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. On miusta mukava kun jottai tuontyyppistä on illauttamassa ohikulukijoita. Mukava ol yllätys. Alunpittein ajateltiin tehä hissukseen, vaan kovasti se helepottaa. Kesänmittaan etenöö ja taimistoille pitäs suunnata!

   Poista
 9. Miten se olikaan...anna Antti ahvenia, Pekka pieniä kaloja. Mutta näyttää ihan Pietarin kalansaaliilta.
  Hyvä kun lopulta takatalvi hellitti teilläkin. Niin kauniita kukkia on tullut ja paljon.
  On ne lahjatkin teillä ihan toista luokkaa, hienoa!
  Hyviä pihanlaittokelejä ja muita touhuja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie. Nyt on Antti ahvenia antanu, hyvä kala se on maultaan. Kevät etenöö pitkin harppauksin nyt. Hyvä kun perässä keritään!
   Hieno ol tuo homma nyt. Ville sano kahtoneensa tuota kivenviäntämistä jo aiemmin. Ja käspelissä 'hullunhommaks' sano. Ei ihellä käyny mielessäkään ja sillä ollaan naureksittu!
   Kauniita kevätpäiviä sinnekkin!

   Poista
 10. Ihana saada konevoimaista apua puutarhaan. Se on ihan ihmeellistä, kuinka hommat voivat sujahtaa kaivurilla ihan hetkessä! Risupoika on kyllä ollut vääntämisen takana, mutta toivottavasti se vahtii nyt tietä teille jonkun vuoden.

  Kalansaalis on komea ja varmasti maistui! Ahdin annit on jotain ihan muuta, kuin kalatiskin sameasilmäiset kasvatuskalat.

  Muutenkin oli mukava taas kuulla sinusta, että vauhtia piisaa teidänkin kevässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita. Oishan meilläkin järkii pitäny olla alunpittein, kun melekein joka kohassa lapio kivveen kalahti. Ei vuan kehattu Villelle siitä mittään sannuu kun hänellä on niin paljon työtä. Kovasti kiitollisia avusta ollaan!
   Kyllä siinä vuosia suap poika päivystee kivellä!

   Kalat on kyllä sitä lähiruokoo meille! Ja tykätään kalasta. Kun vielä talavikalastajia ois lähellä niin enempi syötäs kalloo. Meillä ei taituu siihen hommaan oo!

   Vauhtii piisovaa, kun vuan kaikki kerittäs tekemään!

   Poista
 11. Mukavia kuulumisia! Hienoa että saitte työtä noin joutuisasti eteenpäin. Kauniit kukkijat ilahduttavat hoitajaansa, ja meitä muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritavuoren juurella. Kyllä nyt heleppotti tuo muan mylleeminen! Se onkin ilonaihe kun kukat kukkii. Mukava tehä kukkakierroksia.

   Poista
 12. Ihana lahja. Hyvin jo kukintaa sielläkin on.
  Minulla on muutamia saniaisia ja jotkut niistä nousevat paljon hitaammin kuin muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Äitienpäivä lahjaks mie sen koen! vaikka ei sitä kukkaan iäneen sanonukkaan.
   Nyt alakaa miullakin nousta niitä joita jo kyykähtäneeks luulin. Pitäs vuan malttoo mielensä, eikä käyvä kaivelemaan!

   Poista
 13. Ihana lahja. Teillä on tapahtunut paljon mukavaa. Kaunista kevätkukintaa. Ahvenet ovat ihan parasta herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Lahja on mitä ihanin. Nyt ol noita mukavia tapahtumia, ihan monta. Kevätkukkijat ovat erikoisen kauniita pitkän talaven jäläkeen!
   Ahvenet on herkkukaloja.

   Poista
 14. No oli kyllä tosiaan hieno lahja! Siitä on mukava jatkaa, kun raskain työ on tehty koneella! Kaunista keviästä kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SariHanne. Hikeä ja kyyneleitä ois varmaan ollu , jos alakuperäsessä suunnitelmassa ois oltu. Ol kyllä huippu juttu tuo kaivur ja kuski!
   Kauniisti kukkii nyt kevätkukat.

   Poista
 15. Todella nimensä arvoinen onkin "kylän komein poika".
  Saadappa itsekin tuoreita ahvenia. Ihan paras keittokala.
  Sinulla on taatusti ollut ihana viikonloppu pienen Esterin kanssa.
  Niin kauniita kukkamättäitä.
  Hieno poika sinulla. Varmasti apu lämmittää mieltä hyvin pitkään.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Kruunuvuokko. Mukava näitä risutöitä on tehä. Koivuja rannasta Pekka kuato ja materiaalii sain niistä.
  Ahven on hyvä kala keitossa, miulla tulloo usseimmin paistettuu ja isoja savustettuu.
  Ol mukava viikonloppu. Ester on nyt yheksäkuinen ja uusia asioita oppii paljon. Ei ryömi, nousoo tukea vasten seisomaan. Isänsäkkään ei ryöminy.
  Nyt ol mättäistä kuvia. Pikkusydäntä alakaa olla liiakskin.
  Mie oon onnellinen jotta molemmat pojat on kunnon miehiä. Ville tässä lähinnä on meijän turvana monessa assiissa. Loppuikämme juohtuu mieleen kun kuletaan tuolla alalla.
  Hyvvee viikon jatkuu sinnekkin!

  VastaaPoista
 17. Olipas oikea hyvänmielen postaus, kiitos. Niin paljon kaikkea mukavaa ja ihanaa. Ja tuo konevoiman apu, voi poikakultaa kun hyvän työn teki.

  Pitäisi itsekin kipaista lähihakkuulle kurkkimaan korvasieniä.

  Meillä Osmo riehui maltillisesti, itse en kotona ollut silloin ja haravoinnilla selvisin.

  Enerken miehet ovat olleet ahkerana linjojen alusia raivaamassa, tässä meilläkin kulkivat sahoineen.

  Kivaa keväistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 18. Kiitos Hirnakka. Kyllä konneilla jäläkii syntyy! Siästyttiin isoilta hikikarpaloilta. Hyvän työn tek Ville poika, ei alunpittein kehattu häneltä etes kyssyy, kun on niin paljon ihan tähellistä työtä tilalla.

  Nyt kun vettä saivat, suattas sieniä löytyykkin.

  Hyvä kun ei vahinkuu tehny Osmo.

  Siellä Kitteellä ol linjat raivailtu jo aiemmin. Suuret puut kun runttas linjalle, tolopatkin katkes.

  Mukavoo loppuviikkoa siullekkin!

  VastaaPoista

Hissukseen.

Otsikon mukaan tiälläkin hissukseen on käyty lähestymään talavii. Ens viikolle on ennustettu jo lunta ja ränteekin . Vielä on miulla puutarh...

Suosituimmat artikkelit