perjantai 4. toukokuuta 2018

Kevät puuhia ja arvonta muistutus.

Tännekkin on nyt kevät jo suapunu. Järvestä jiät on lähössä, piäosin sullaavat paikoilleen. Eilen tuuli kaakosta ja se aiheutti meille kiirettä. Meillä laituri on ponttooneista tehty, syksyllä vejetään maihin niin paljon kuin suahaan. Nyt on järvessä veinkorkeus yl puol metrii normaalii korkiimmalla ja osa laiturista on järvessä. Kun kovasti käy tuulemaan, jiät paino laiturin liikkeeseen ja maissa oleva laituri liikku par metrii muata myöten. Laitur ol kiäntymässä rannan suuntaiseksi ja jos se sen olis kerinny kokonaan tehä ois moottorivene ollu vuarassa. Kesken syönnin lähettiin vetämään naruilla kasvaviin puihin. Onneks ei yöllä sattunu!


Jiät on ihan höttöjä, ja helisöö liikkeessä. Piisami on tässä rannassa vakituinen asukas ja se ol laiturin viereen kulettanu, näkinkenkiä  syötäväks. Ol vuan tyhjät kuoret jälelle jättäny. On kulinaristi kun tykkevää simpukoista.


Orivesi on tumma vetinen järvi, vaikka meilläkin on hiekkapohja tässä rannassa.  Tyhjät kuoret näkkyy valakiina.
Kaulushaikara myös on saapunu Harkonsaareen pulloon puhaltelemaan. On arka lintu, pessii piilossa, eikä oo nähty.


Ensimmäiset kukkijat on ilimestyny. On ollu niin pilivisii päiviä, aukinaisii kukkia ei nyt löytyny. Yritän suaha arvontapostiin auki olevia kukkia.


Särkynytsydän kanssa terhakkaan on nousemassa, toivottavasti ei kylymiä öitä tulis ja kylymäs. Kukkapenkit on vielä osin niin märkiä, en oo kiirehtiny niihen putsausta.

Viimesellä entisöintipiirin kerralla tein hyönteishotellin. Oon niin ihastunu tuohon harmooseen lautaan ja käytin sitä tähän. Malli on Kotipuutarha lehestä, vähän pienenettynä. Laitettiin autotallin päätyyn seinälle, aamuauringon puolelle. Sisustuksessa on käytetty. Reikätiilijen muutamiin reikiin työnsin lapinnauhuksen kuivaneita kukintoja. kuivanutta rahkasammalta, jäkälee, tuohta. kuivoo heinee, männyn ja kuusen käpyjä, Makedonianmännyn käpyjä, männyn kaarnoo, järvikaisloo, lepän ja koivun pulikoita.


Hauska on seurata, tullooko tuohon mitä ja käypkö linnut jaksimaan noita heiniä tuon verkon läpi. Meillä on polttopuu pinoja ja rakennuksia, joitten rakoloihin ötökät piäsöö talavehtimaan. Mutta onhan tuo hotelli ja sen huoneet ihan mukavan näkönen yksityiskohta.

Arvontaan osallistumisaikoo on kaks päivee ja kerkivää mukkaan vielä.

Tämä ol nyt vähän harmoo postaus tälläkertoo!


Kiitos kun kävit.







16 kommenttia:

  1. Ihanasti ne kevätkukkijat nousevat. Onneksi huomasitte laiturin liikkumisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Kevät on mukavoo aikoo, eilen huomasin sinivuokon nurmikolla. Muurahaiset varmaan siemenen olivat kulettaneet! Ol onni jotta huomattiin tuo laitur ajoissa.

      Poista
  2. Luanto tariuaa joskus yllättäviä kiiruhia.
    Hianon hotellin oot ötököölle teheny. Tuli sitte asujia tai ei, siton kiva kattella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Niitä kiireitä aina tulloo, onneks pelekällä säikäyksellä selevittiin.
      Hotelli onnistu miustakin ja mukava on seurata suapko asukkaita.

      Poista
  3. Laiturin kanssa kävi "vähältä piti" tilanne, mutta onneksi saitte pelastettua tilanteen. Sulavien jäiden kahina ja kilinä on kuin musiikkia. Sen kuulee, kun vesi liikkuu ja jään osaset hankaavat hiljaa toisiaan vasten.

    Kaulushaikara tuli tänne ekaa kertaa muutamia vuosia sitten. Kyllä isännän kanssa pitkään ihmeteltiin illan suussa kuuluvaa pulloon puhaltelua :) Pääskyjä vaille valmista olis tämä kevään muuttoaalto.

    Ötököille on nyt tarjolla luxusta. Itellehän tuo on silmän iloa ja kaunis koriste. Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Onneks ajoissa kerittiin. Jiät pittää kevväin/syksyin, mukavoo helinee. Ei myö näistä ihanuuksista mittään tiijetty, muatilalla ollessa.
      Erikoinen iän on tuolla kaulushaikaralla, lintu ei ulukonäyllään hurmoo. Piäskysii en oo miekään vielä nähny.
      Hotelli vois olla viijen tähen, jos ötökät ymmärtäs!

      Poista
  4. Vedenpinta on korkealla näilläkin leveyksillä. Paikalliset huhuilee karanneiden laitureiden perään ja rantautuneita kuvaillaan omistajien löydön toivossa.
    Ihana kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Järven pinta on jäi jo syksyllä korkiille ja nyt vielä nousoo. Rantapellot on vuarassa.
      Tiällä ei vielä oo ilimotuksii nähty, karanneista laitureista. Toivottavasti omistajat suavat laiturinsa takasin!
      Kevät on ihana ja kiireinen aika.

      Poista
  5. Hieno hotelli, toivottavasti ötökät löytävät sen :) Hyvä, ettei veneelle ehtinyt käydä kuinkaan. Veden (ja jäiden) voima on valtava. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Toivotaan asukkaita hotelliin, hauska keksintö, kuka lie keksinytkään.
      Se ol tos hyvä, jotta venneelle ei kuinkaan käyny. Se on teljoilla ja moottor perässä. Ois voinu työntee maihin koko höskän!

      Poista
  6. Hyvin siellä jo kevät puskee esiin maasta. Täällä järvissä samanlaista höttöä jäljellä. Ens viikolla pitäisi olla loputkin sulana ja loput lumet poissa jos sääennusteisiin on luottamista. Kiva hyönteishotelli. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Keväällä on mahtava voima.
      Meillä vielä suuret selät järvessä on jiässä. Kyllä nekin aukivaa kohta. Tiällä on ollu hyvä kevät säitten puolesta, vettä sato joka sulattel varjopaikoista lumia. Muamies kaipovaa poutoo ja lämmintä, piästäkseen pellolle. Samoin puutarhurit!
      Monella tutulla on hämmästys ollu suuri, kun oon sanonu tekeväni hotellii!

      Poista
  7. Veden korkeus on täälläki aika korkealla Hyvä ettei suurempaa vahinkoa kerinnyt käydä Kiva hyönteishoteli. Hyvää aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Viime syksynä jo jäi vesistöjen pinnat korkiiks, ja lumet kun on sulanu, se nosti vielä vein pintoo. Saimaata ovat juoksuttaneet kovasi Venäjän puolelle, se ei vielä tiällä latva vesistöissä oo näkyny.
      Onneks ei vahinkuu tullu. Mukava keksintö tuo hyönteishotelli!
      Hyvvee pyhäpäivee ja alakavoo viikkuu!

      Poista
  8. Meiltä lähti perjantaina rannasta jäät. Hotelli on oikein komea! Kerrohan tuleeko millaisia vierailijoita!

    VastaaPoista
  9. Varmaan komeaa seurattavaa nuo järven liikkeet. Niin kauan kun ei tapahdu vahinkoja. Onneksi ehditte ajoissa.

    VastaaPoista

Parempi myöhään!

 Parempi myöhään, kuin ei millonkaan! Sain Kruunuvuokolta haasteen, koska kukkii!  Hiidenkiven puutarhan Minna, oli alunpitein haasteen lait...

Suosituimmat artikkelit