perjantai 22. syyskuuta 2017

Luvassa poutoo

Niimpä vuan alakaa olla toivottavasti saikausi ohi. Miärällisesti tälläkuulla on tänne tullu vettä jo lähemmäks sata millii, ja se pehmittellöö pellon pintoo. Onneks ei hyvin pahoilla paikoilla oo viljat ja toiveita ois piästä puimaan pyhänseutuun. Kaurat on pystyssä, ohria on kuatanu ja se hankaloittaa jonkunverran puintii.

Puutarhassa kukat on kärsiny, vielä kuitenkin kukkijia löytyy. Syysasteri ei varmaan kerkii kukkimaan ensinkään, on niin pienet kukanalut vielä.

Kovasti oon vuottanu koreatörmänkukka 'Oxfort Blue' kukintoo ja kylläpä se lopulla kukkasa on näyttäny, nuppuja on usseita vielä ja ihan aukikin kukkia.


Kauniin sininen on ja en ennen oo kasvattanu tätä. Korkiiks kasvo, on vähän hujoppi ja talavehtiikohan tää?

Vielä löytyy muitakin syksyn kukkijii.


Soihtunauhus ja punalatva  houkuttelloot vielä hyönteisii kuhan aurinko käyp paistamaan.


Siinäpä hyö ovat rinnakkain hento liila ja valakii leimukukka ja ylempänä jaloritarinkannus jossa vielä nuppujakin.

Koivunkantosienet valtovaat tään mökin!


Joskus voip käyvä näinkin, kovat tuuliiset ja paljon omppuja, Antonovka koki kovia.

On suatu maistiisii karhunvadelma Sonjasta. Haaveilen ajasta kuhan suan keitellä hilloa näistä!

Pyhänä käytiin puolukassa ja tässä sualis siltä päivältä. Tiällä ei mahottomasti oo nyt puolukkoo tänävuonna. On ollu monta hyvvee puolukkasyksyy peräkkäin ja suahaan nytkin ihan riitävästi. Sain vasullisen karvalaukkuja ja siinä on purkissa suolassa ne, siensalatti on hyvä lisä perunavellin kanssa, ja joulupöyvässä ehoton, syyvvään muutenkin. Suppilovahveroita en oo vielä ehtiny, lokakuulla sitten.
Tämä orkidea ol jo nuppusena näytillä ja nyt on kukat auki, ovat kuin hämähäkkiä ja tuoksu ei oo mikkään hyvä, 'Oncidium ampliatum' . Yhessä venuksenkengässä on kanssa nuppu ja oon pitäny kasvilampun alla jotta jaksas aukasta nuppusa.

Elokuulla ol arpajaisii ja kahessa arpaonni suosi minnuu. Ol mukava yllätys ja voitot on tullu perille.

Ensin tul Rikkaruohoelämää blogin synttäriarvonnasta Keittiöpuutarha siemenestä lautaselle kirja ja siinä ol mukana bonuksena villasukat ja vielä miun lemppari karkkii Kismet. Harvoin ostan, aina sitten tätä. Kiitos Between.

Ja heti perrään  Sarin puutarhat blogista tul  Natrian tuotepakettti, siinä on etanaraetta, muurahaisraetta, hyönteisten torjunta-ainetiivistettä, ja Fly spray lentävien hyönteisten torjunta-ainetta. Nämä jiäp ens kesälle käytettäväks.
Kiitos Sari.

Sanoin Pekalle, pitäsköhän lotto tehä, van käytiin sitten miettimään jos piävoitto tulloo niin miten piä kestää ja jätettiin tekemättä.
Näistä innostuneena miekin oon ajatellu arpajaisii tuota tuonnempana!

Huomenna pyörähtää käyntiin ensimmäinen kansalaisopiston piiri. Huonekalujen entisöinti ja siellä on miulla työnä tuolin kunnostus. Laitan siitä myöhemmin kuvia. Otan mukkaan lisäks harmaata ladon seinälautoo jos siitä sais jonkun laatikon tehtyy!!!

Hyvvee viikonloppuu ja kaunista syksyistä siätä toivotaan.

Kiitos kun jaksoit lukkii!

24 kommenttia:

 1. Eipä ihme, jos Antonovkan oksahaara romahti. Niin valtavasti siinä näyttää olevan hedelmiä. Mutta harmihan tuo on. Toivotaaan, että puu tuosta menetyksestä vielä selviää ja tekee hedelmiä tulevinakin vuosina.
  Aika hyvä puolukkasaalis, vaikka niitä olisikin metsässä vähemmän. Noilla pääsee jo hyvin alkuun.
  Täällä etelässä sateita on tullut, mutta ei mitenkään mahdottomia määriä. Uutisissa kuulin, että joissain osissa maata saattaa viljat jäädä maahan liiallisen märkyyden vuoksi. Kolea ja lyhyt kesä olisi kyllä riittänyt tämän vuoden vitsaukseksi.
  Kyllä sitä tavallisen ihmisen on vaan paras tyytyä osallistumaan blogiarvontoihin. Lottovoittoon lienee ihan liian marginaalinen mahdollisuus. Tosin silloin tällöin laitan kyllä eurolla eurojackpotin vetämään. Keväällä voitin 17 euroa, joten taidan olla omillani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon jotta Antonovka toipuu tuosta oksan reppiimisestä. Kyllä on puolukoita riittävästi. Varmasti jiäp viljoja peltoon tänäsyksynä, paljon on vielä vihreitä kauroja ja ne ei kerkii valamistuu ja jos pahasti on lakkoontunu niin nekin jiäp peltoon. Eikä kaikki pellot kestä raskaita konneitakaan. Hankala talavi on tulossa viljelijöille! Oikiissa oot tuon veikkauksen suhteen, osallistuttaan vuan blogiarvontoihin.

   Poista
 2. Voi mahdoton mikä omenamäärä, ei ihme että Antonovka alistui tuollaisen sadon alla. Meillä satoa ei tullut ensinkään. Toivottavasti puu toipuu!

  Meillä on vettä tullut oikein kiitettävästi, mutta nyt on tuuli yltynyt ja varmaan viikonloppuna täällläkin puidaan urakalla! Itse aion pihahommiin heti aamuleipomusten jälkeen.

  Oletpa ollut onnekas - toisaalta niin minäkin, isoa pottia lotossa ei vain kohdalle ole osunut. Lotto on vetämässä, voitot minimaalisia, yritystä silti on - jospa joskus nappaisi.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihteloo tuo omenamiärä, viime syksynä Huvitus tek paljon omenii, nyt lepevää. Samossa, punakanelissa, prjassa ja antonovkassa on nyt paljon omenii.
   Meilläpäin on tännään oikein hyvä puinti keli, tuuleksii joka kuivovaa kasvuston.
   Toivotaan onnii pelilöihin.

   Poista
 3. Kauniisti siellä vielä kukkiakin😍 Nuo karhunvatukat on herkkua,jospa ensi vuonna jo hilloa..Mukava puolukkasaalis! Hyvää viikonloppua ja mukavaa tuolin entisöintiä❤️👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivii on vielä. Karhunvadelmat on meille uus juttu, ensimmäisen kerran suahaan maistella sitä.
   Tuoli tul purettuu tänäpäivänä, seuraavalla kerralla rapsutellaan puuosat puhtaaks. Hyvvee viikonloppuu.

   Poista
 4. Meillä on puitu vasta pari kaapillista, mutta onneksi ny taitaa tosiaan tulla kauvan orotettu poutajakso. Tuloo enemmä ku tarpeesehen, vaikka ollahan kaukana tuallaasista saremääristä. Hyvä pualukkasato. En taira mennä pualukkahan tänä vuanna ollenkaa, kuluu nii vähä. Hyvännäkööset punalatvat. Ahaa! Voisko ne kasvaa pihilajan kannoski? Siinä ku on saman näköösiä siäniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan pitkee poutajaksuu. Ympäri muata on sama tilanne, uutisista kuulin jotta leipäviljasato on menetetty, ei kelepoo kun rehuks. Suattaa olla sammoo sientä, joku lahottaja kumminkiin. Punalatvat on nyt parraimmillaan.

   Poista
 5. Oletpa ahkera, heti kun puutarhakausi loppuu ja saat hillot purkkeihin, menet entisöintikurssille ja ties minne! Toivottavasti peltotyöt saadaan hyvin tehtyä ja poutaa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en ennee käy navetalla, jouvan harrastammaan. Vielä on ulukohommiakin. Peruna ois tarkotus nostoo ens viikolla! Toivotaan pitkee poutoo.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sienet tykkevää sattiista! Haaparouskuu on nyt tiällä vähän, kaipoisivatko lämmintä, jotta nousoot.

   Poista
 7. Eilen vierailin juuri omenien ammattiviljelmällä ja siellä painotettiin maltillista raakileitten karsimista juuri liiallisen painon ja omenien koon vuoksi. Aina kun pikku omenan alkuja on runsaasti, ei niitä tahdo raaskia nyppiä pois...
  Täällä on myös päästy puimaan ohraa ja onneksi kasvustot ovat pystyjä- Maapohjakaan ei ole liian pehmeää, koska kylvöt on tehty suorakylvönä.
  On kiva seurata viimeisiä kukkijoita, sillä nyt ei ole liikaa yhtäaikaa kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä sitä hommoo onkin! On joskus harvennustakin tehty ja ylleensä oksat kestää, tuetaan huarakeppilöillä jos mikä hyvin ryöhöttää. Mie en taho ruahtii leikata puita niin paljon kun pitäs!
   Tiälläkin on puimurit pellolla ja onneks on luvassa pitempee poutoo, ensimmäisen kerran korkiipaine on tänä kesänä Suomen piällä. Tiällä sillon elokuulla sato kovan tuulen kanssa kovasti, se kuato hyviä ohrakasvustoja, pahat lakopikat jiäp peltoon kun ovat käyneet itämään!
   Mukava on jotta vielä kukkijii löytyy, puissa ja pensaissa löytyy ruskaväriä.

   Poista
 8. Onnea arpajaisvoitoista. ne kyllä piristävät päivää kummasti <3 Ihania kukkijoita sinulla vielä :) Mukavaa syksyn jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei oo aiemmin ollu arpajaisissa tuurii niin se yllätti. Vielä löytyy sinnittelijöitä kukissa eikä kaikkii sai oo pilannu. Hyvvee syksyn jatkuu!

   Poista
 9. Upea omenasato. Meilläkin omenoita on tullut tosi runsaasti ja niitä on sitten syöty oikein urakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenia tulloo reilusti, on ollu monta hyvvee omenavuotta peräkkäin. Onneks tuttavat käyvät hakemassa, niin ei ihan himpulissa olla. Kotmaiset omenat on ihanii ja meilläkin niitä rouskutellaan runsaasti.

   Poista
 10. Onpa sinulla vielä paljon kukkivaa vaikka syyskuu on lähes lopussa. Hienosti tulee omenaa.- Onnea arpajaisvoitosta! Mukavaa torstaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vielä joitakin kukkivii on, oon raivaillu jo kesäkukkia pois ja laittanu vähän callunoita tilalle kukkalaatikoihin. Omenii tulloo ihan mukavasti. Kiitos arpajaisvoitto onnitteluista ja hyvvee viikonloppuu!

   Poista
 11. Valtava määrä omenia! Ihania arvontavoittoja olet saanut! Kauniisti vielä kukkii puutarhassasi. Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenia on joka puussa runsaasti. Ei tule ruakileharvennusta tehtyy kun on paljon puita. Ylleensä tuetaan huarakeppilöillä altapäin. Ollaan kerätty ja viety yläasteelle lapsille syötäväks.

   Poista
 12. Blogissani on sinulle haaste. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Hissukseen.

Otsikon mukaan tiälläkin hissukseen on käyty lähestymään talavii. Ens viikolle on ennustettu jo lunta ja ränteekin . Vielä on miulla puutarh...

Suosituimmat artikkelit