sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Parempi myöhään!

 Parempi myöhään, kuin ei millonkaan!

Sain Kruunuvuokolta haasteen, koska kukkii!  Hiidenkiven puutarhan Minna, oli alunpitein haasteen laittanu liikenteeseen. Niinkuin monena keväänä aiemminkin.

Kiitos Kruunuvuokolle haasteesta! 

Mattimyöhänen oon tässä haasteessa, varsinaisessa pihassa pieniä kasoja vielä lunta on. Vauhilla männy viikko sulattel lumia. Eilen vielä järvellä pilikkijiä näky, hiihtämäänkin piäs. Rannat on metrin verran sulana ja muuttolintuja kuuluu runsaasti. Hanhet ja Joutsenet kävelööt jäänpäällä. Nyt on väriään muuttanu ja ei se vielä puota, vaan viisainta on maissa kestee.

Valitsin nyt kolome kasvii tuolta metsäpuutarhan puolelta, siellä vielä on lunta ja kaikki uinuvat levossa.

Ensimmäisenä kukkijana arvauksessa, Pystykiurunkannus 'Beth Evans' 22.5-24


Idänvarjohiippa 'Lilafee' on toisena veikkauksessa ja sen arvelen kukkivan 30.5-24Kolomantena Isokolmilehti Trillium grandiflorum 'Flore Plena'. Arvaus kukinnasta 6.6-24


Nähtäväks jiäp, onnistuko veikkaukset sinnepäinkään!

Rannasta tuas vanhoja koivuja kaajettiin ja Pekka on kirveellä halakonu saunapuuks niitä. Lipsahti kirves peukalon päähänkin ja sairaalassa käytätti, miulle viimetalavena kuatu rautakiila peukalon kynnelle ja kynnen ajo pois. Nyt sattu Pekalle haveri, onneks ei niveleen sattunu ja paranoo aikanaan sekin. Taitas meijän pittee nuo halakohommat heittee, moottorsahan käytön pojat kielsivät vaikka viiltohousut oiskin jalassa.😂

Kerrannaiskukkainen puistolumikello 'Flore Plena' kukkii tässä varsinaisessa pihassa syyshortenssian alla, aika isoilla kukilla. Heti kun lumet piältä lähtivät työnsivät lehet ja kukkimaan rupesivat. Krookukset ja sinililjatkin nupputtelloot. Hurjoo vauhtii kevät etenöö.


Kevätaurinko on meillä pahojaan tehny, millonkaan ei oo pesäkuusia suojattu ja ei oo ruskettanu neulasia. Routoo ei oo ollu koko talavena ja luulis niitten vettäkin saaneen. Yhestä on aurinko viottanu päällimmäisten oksien neulasia ruskettamalla. Alppiruusut taustalla suojattiin. Ei kovin paljoo aurinkoisia päiviä ollu, oisko isosta lumikasasta heijastanu valon noille kuusille. Yhessä kääpiökuusi 'Mönni' on myös vioitusta, vähemmän kylläkin. Kasvaa aika lähellä noita pesäkuusia.


Tuossa etualalla on tuo viottunu pesäkuusi, harmittaa kun jo suureks suatiin. Leikata täytyy jonkunverran.

Sisällä santut aloittavat kukkimista, oon niitä ruokakaupasta ostanu ja seihtemän erilaista nyt on. Lepäsivät vähänaikoo ja nyt on kaikki kukassa. Kahesta kuvan laitan. Nimiä en tiiä. Nuorimpia hankintoja ovat.Huomena alakaa miulla kukkapenkkien siivouksella kevään puutarha puuhat. Myyrän koloja ei onneks oo näkyny ja litskuunkaan ei oo kevätpuolella männy. Oisko pikkupedot niitä harventanu.

Mukavia puutarhapäiviä plogissani vierailleille! 
12 kommenttia:

 1. Nyt jäädäänkin sitten odottelemaan noiden ihanuuksien kukintaa - ihan uskomattoman kauniita kaikki mutta eritisesti tuo trillium! Jäille ei nyt enää kannata mennä, kylmää taas luvattiin ja lunta, mutta silti!
  Meilläkin ahava tekin temppuja - douglaskuusi on saanut olla aina ihan ilman vauriota ja metsässä olevat rodot, mutta nyt ihan randomisti muutamaan rodoonkin ja tuohon kuuseen on tehnyt vahinkoa, vaikka aikaisemmin ei ollenkaan.
  Kevät etenee - odotellaan sään lämpenemistä! Kukkapenkkeihin asti en vielä ole ehtinyt, mutta aika märkääkin siellä vielä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Odotamme kukintaa. Jiälle ei nyt oo mänemistä. Tuon syväväylänkin aukasoovat lähipäivinä.
   Harmillista tuo auringon viotus noissa kasveissa. Verkkojen suojissa on vielä kartiovalkokuuset ja ihan pelekeen, kuinka niille on käyny.
   Kevät etenöö kaikesta huolimatta ja vedet on liikkeellä!

   Poista
 2. Kivat vähän erilaisiakin arvauksia . Minä en innostunut ollenkaan tähän kun se mökki kuitenkin ei ole tässä vieressä ja vielä emme siellä koko aikaa vietä .
  Kirveellä yhtenä vuotena mieskin peukaloa satutti äitien päivänä kun saunapuita pilkkoi . Sairaalaan reissu kysyin häneltä sieltä tullessa että kuinka kauan olet sairaslomalla . Sanoi menevänsä huomenna töihin pystyy hyvin oikealla tekemään tietokone hommia . Useampi tikki siihen laitettiin . No kaikkea sattuu .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Nyt on tämmöset vähän keväisemmät arvaukset.
   Kyllä sanoivat sairaalassa useasti paikkailevan samanlaisia haavereita. Onneks ei niveleen sattunu, vinottain peukalo ja kyns lyhen, hiukan luutakin vei. Kaikki satuu, kun tekköö!

   Poista
 3. Auts, kävipä Pekalle köpelösti. Onneksi ei tullut vakavaa vammaa.
  Onnea veikkauksillesi. Idänvarjohiippa 'Lilafee' on ihastuttava kaunotar. En ole aiemmin sellaista nähnyt, vaikka kenties olet sen joskus esitellyt. Löysin tänään pienet alut punakolmilehdessä eli se on päättänyt jo herätä.
  Harmillinen kevätahava iskenyt pesäkuusiinne. Ihmettelin itsekin tämän keväistä ahavaa, joka on osunut mahonioihin. Laitoin niille ajoissa varjostusverkot, eikä meillä ole ollut edes pahaa routaa.
  Mukavia puutarhan putsauspäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Köpelösti käy, onneks paranoo!
   Toivotaan veikkausten sattuvan sinnepäin, nyt kelit kyllä jarruttelloo kevään etenemistä. Kaunis kyllä on tuo Idänvarjohiippa. Aikoinaan Tommolasta hankin tuon. Punakolmilehtesi toivottavasti ei nöksähä kylymästä!
   Oon kuullu monen sanovan tuon ahavan mehtäpuihinkin iskeneen. Harmillista on. En oo uskaltanu vielä pilikistellä kartiovalkokuusia verkon alta, mitähän siellä on!
   Haketettu on risuja ja perennan varsia. Nyt sisällä mieluusti oon kun vielä kylymästi tuuleksii!

   Poista
 4. Voi harmi sun pesäkuusta, jospa toipuis vielä. Meillä isot marjakuuset ottaneet osumaa, milloinkaan ennen ei noin paljon. Nyt vaan odottamaan miten veikkaukset osuu kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Toivotaan kuusten toipuvan. Leikata pittää jonkunverran.
   Kahotaan miten veikkaukset osuvat, etes sinnepäin.

   Poista
 5. Kirjoitin jo aiemmin kommentin, lieneekö mennyt roskapostiin?
  Tekeville aina välillä sattuu. Olipa onni onnettomuudessa, ettei peukalolle käynyt pahemmin ja omasta edellisvuoden onnettomuudestasi selvisit sinäkin melko hyvin.
  Onnea arvauksiin ja mukavaa kuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Kahompa roskapostin!
   Välillä sattuu haavereita. Onneks nää paranoo aikanaan. Hyvä kun ei niveleen käyny ja lyhyemmälläkin peukalolla pärjevää.
   Nähtäväks jää, miten osuvat veikkaukset!

   Poista
 6. Jos on vielä lunta maassa, niin hyvinhän ehdit mukaan haasteeseen. Toivottavasti arvaukset osuvat hyvin kohdalleen!
  Ne on nuo teräaseet vaarallisia ja kun vanhasta muistista tekee, niin ei välttämättä tule niin varovaisesti tehneeksi kuin tekisi ensimmäisellä kerralla. Onneksi ei tullut isompaa vahinkoa.
  Suloiset santut. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Vielä on nytkin lunta tuolla mehtäalalla ja lissee on luvassa. nähä miten veikkaukset onnistuu!
   Terävä kirves kun on, leikkas se siististi palan pois. Ehis sieltä puuntekomestoilta sitä palaa, en löytäny. On ne vaarallisia välineitä, nuokin halonteko vehkeet. Onneks paranoo.
   Santut on kivoja. Mukavoo viikonloppuu siullekkin!

   Poista

Kyllä keikuttaa!

 Kevät nimittäin. Kylymee on ollu ja rakeita ja räntee kuurotellu. Tänäaamuna herättiin lumivalkoseen aamuun. 2-3cm. tul yön seutuun. Talavi...

Suosituimmat artikkelit