sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Helluntai.

                                                     On kesän kirkas huomen
                                                            ja suvi-sunnuntain.
                                                          Ei liiku lehti tuomen,
                                                          On lintunenkin vait.

                                                       Vienosti kukkii pellot
                                                           ja vaarat vihannoi
                                                        ja hartaat aamunkellot
                                                        vaan rauhaa, rauhaa soi.

Tämä laulu on soinu miulla koko uamun korvamatona. En oo radiosta kuullu tätä tänään ja mistä lie soimaan käyny!
Kun mänin laiturille hanhia kuvaamaan, lauloin niille ja kyllä uskon niitten kuunnelleen. Kanadanhanhia ovat.


Kuustoista ol näitä kaikenkaikkiaan. Toinen porukka on missä on emot poikasineen ja mielellään ne tähän meijän nurmikolle tulisivat syömään, ei lasketa. Viritetään paalinarua puustapuuhun 20cm. muasta ja emot ei poikasiaan lähe siitä tuomaan. On hyväks keinoks koettu!
Haapana pariskunta käy yhtenä iltana syömässä nurmikolla ja kyllä on korrii se ukkopuol. Varovaisia olivat ja ensimmäisen kerran näin livenä Haapanat.

Eilen istutettiin se porukan peruna ja tehtiin luontoretki Asikonsaareen. Keväällä viritettiin aitausta keltasista nauhoista rauduskoivun taimille ja käytiin nyt kahtomassa, olko hirvet katkonu nauhoja. Ei onneks, vierestä olivat kulukeneet vaan ainakin toistaseks taimikkoon ei olleet männy. Korvasieniä suatiin samalla ja kuusenkäpyjä keräsin myös tuohon kantopenkkiin tuonne mehtäalalle.
Kurre ol töitä tehny, osasta ol siemenet syöny ja paljon ol puunalle käpyjä jemmannu.

Pihassa on nyt ollu sipulikukat loistossaan, muutamia kuvia laitan, tulppaaneja istutin tuonne mehtäalalle enimmäkseen ja myöhäsempiä viellä on nuppuasteella tässäkin pihassa.
Narsissit alakaa oll aurinkoisissa paikoissa jo kukkimisensa kukkineet, tuolla mehtäalalla vasta alottelloot. Ensimmäiset tulppaanitkin varmaan ei pitkään kestä, kun lämmintä on luvassa.  Hyvin on keltavoittosta nyt kuvat.


Tundrapaju Salix artica 'Yalta'. Meinasin keväällä nykästä pois viimekeväänä istuttamani rungollisen pikkupuun tuiviopenkistä, vaan onneks maltoin mieleni. Myöhään heräs!
Tässä penkissä ol lamohietakirsikkoo ja se jäi tuivioitten alle, kaivettiin kirsikka pois kokonaan.


Libanonilaukka pionipenkissä kukkii puhtaanvalkoisin kukin. vuosi vuodeltaan runsastuu.


Himalajanjalkalehtii siirsin tuonne mehtäalallekkin. Siellä puolivarjossa sen parempi paikka pitäs ollakkin. Hyvin on kukkinu tässä aurinkoisemmallakin pihalla. Olin vuosia sitten Marttojen puutarhareissulla Iisalmessa. Tuula Jokisen kaunista pihaa käytiin kahtomassa ja hiän anto punasen kypsän hedelmän meille kaikille. Kukkaruukkuun laitoin ja seuraavana keväänä miulla ol paljon Himalajanjalkalehen taimia.


                                                                         Idänruusujuuri

Tuntuu jotta ei perässä kestä näitten kukkimissiin kanssa. Oon kameroo juoksuttanu aamuin illoin ja paljon kuvia on tallennettu.


Tähän ulukoilimaan on nostettu kesäkukkien taimia, tottumaan valoon ja ulukoilimaan. Harso on tuossa kaiteen reunalla suojoomassa paahteelta ja tuulelta. Jokohan tulevalla viikolla sais alotettuu muahan laittamisen. Zinniat, hajuherneet, värinokkonen, koristeporkkana ja muutama muukin sopi tuohon vanhan mökin terassille. Vielä on sisälläkin osa.

Tuo lavakaulusala on meitä työllistäny ja kaikki kasvit keskurpitsoita lukuunottamatta on nyt istutettu ja kylyvetty. Kohta esittelen sen.
Samoten mehtäalalla on risuaidat nyt valamiit ja kantopenkin teko on seuraavana. Sinne on männeellä viikolla istutettu, Abies holophylla-Ussurinpihta, Cormus alternifolia-lännenpagodinkanukka, Acer triflorum-huntuvaahtera, Rh.daurisum-dahurianalppiruusu, Tripterygiam regelii-siipiköynnös. Mielenkiintoista nähä, näitten kasvu ja menestyminen.

Kiitos kun kävit lukemassa!
11 kommenttia:

 1. Kyllä olen pikkuisen kateellinen rantamaisemasta, kelpaisi minullekin. Hyvä että hoksasitte miten estätte hanhien maihinnousun. Ison lauman laiduntamisesta on saatu tässä maakunnassa tänä keväänä karmeita kokemuksia.

  Ihanaa tulppaanien kukintaa, valtavan kauniita.
  Himalajan jalkalehti kukkii minullakin, se on kyllä mainio. Minun yksilöni asuu aurinkoisella paikalla eikä sillä näytä olevan hätäpäivää.

  Hirmuinen urakka sinulla vielä on kesäkukkiesi istuttamisessa, paljon näyttää olevan kaikkea. Minä unohdin tsinniat, pitää jahdata puutarhalta jos vielä saisin.
  Huntuvaahteraa olen jahdannut puolivaloilla jonkin aikaa, missään ei sitä ole myynnissä. Pitää varmaan reitittää joku kesän ajo Mustilan kautta, sieltä niitä kai parhaiten saa?

  Mukavaa kesäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka. Ei tiietty myökään mihin paratiisiin piästään, kun muutto tilalta tul. Järvi vaihtaa värrii kesällä ja tuuli suap millon minkäkinlaista kuvioo pintaan. Talavellakin on omat näkymät!

   Tulppaanit ja narsissit pistelöö parastaan. Himalajanjalakalehtii on miulla monessa penkissä, suavat valita parraan paikan.

   Onhan tuossa urakkoo istutella noita taimia, sukkelaan se joutuu kuhan siihen ruppiin. Kantopenkki on nyt työnalla.
   Huntuvaahteran ja nuo muut erikoisemmat tilasin Mustilasta, sieltä oon usseita kertoja tilauksen tehny. Muutaman kerran oon paikanpiälläkin käyny.

   Mukavoo kesäkuuta!

   Poista
 2. Kaunis on rantamaisema!
  (hyvä hättyytysnaru,hanhille:)
  Kauniita ulppaaneja.ja lukematon määrä kukkajuttuja terasilla,,Se on nyt parasta istutus aikaa..paitsi sanovat 10.6 siihen asti pitäis ootella..tulleeko hallaa vai ei:))
  Lavakaulukset,siisti!, ja helppo viljely alustat.Palkitsee tekijänsä;)
  Oikein hyvää kesäkuuta!,Sinulle Ulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Rantamaisema on kaunis. Pakko on noita hanhia estellä, selevee nurmikosta tekisivät ja entäs se jätös!
   Kesäkukkien istutuspäivä on tuon 10.6 jäläkeen halloilta varmempoo. Ei nyt niin kylymiä öitä oo luvassa ja ei ensimmäisenä tähän rantaan hallat tule, niin ajattelin aikastoo.
   Lavakauluksissa on heleppo kasvatella, ovat vähän korkiimmalla!
   Hyvvee kesäkuuta siulle Liisa!

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja niin kauniita kukkijoita! Teillä on kyllä upeat kotimaisemat! Nuo hanhet taitavat nykyään olla melkoinen vitsaus maanviljelijöille kun valtavina parvina pelloille laskeutuvat ja syövät kaiken..Luontoretket on sitten kivoja, eikä koskaan tiedä millaisia löytöjä sitä metsässä tekee:) Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja! Järvimaisema on kaunis! Nuo hanhet on hankalii, tälläkin kylällä tekivät valkoposkihanhet jonkunverran tuhojaan. Poikani lannotti heinänurmet aikasessa vaiheessa ja heinä kerkis kasvoo jo vahvaks, ei kelevannu hanhille ja viljankylvöt ei vielä ollu alakanu, kun parvet tiällä olivat. Nuapurkunnissa tekivät pahhoo jäläkii heinikoissa. Kyllä on monilla miettiminen, miten karjansa talavella syöttää!
   Luontoretket on mukavii ja aina se mukkaan jottain antaa!
   Mukavoo kesän alakuu siullekkin!

   Poista
 4. Kauniita kukkijoita ja mikä määrä sinulla on taimia tulossa! Minä olen istuttanut jo melkein kaikki kesäkukat ja hyötykasvien taimet maahan. Näin kuumalla ja välillä tuulisellakin säällä niitä saisi olla jatkuvasti kastelemassa, jos olisivat ruukuissa. Joillekin olen laittanut harsoa yöksi ja oikein paahteisiksi päiviksi, mutta suurin osa on ollut ilman mitään suojaa koko ajan. Kukkaisaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Tul nyt noita taimia esikasvatettuu runsaasti. Melekein kaikki oon miekin suanu istutettuu nyt, daaliat vuottaa vielä. Tälläviikolla ne suan muahan. Vettä on nyt satanu meillekkin ja vielä parina päivänä sateloo. Sitten pitäs pouvistuu ja lämmetä. Kaunista kesäkuuta!

   Poista
 5. On teillä siellä hienot järvimaisemat. Kauniita sipulikasveja sinulla on kukassa ja kesäkukan taimia valtavasti. Mukavaa nähdä lavakaulusviljelmäsi.. Minäkin viljelen kaikki hyötykasvit lavoissa paitsi parsa. Valtavasti uutta upeaa kasvua olet istuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Kyllä on hienot nuo maisemat! Kesäkukkia tul nyt laitettuu runsaasti. Toivottavasti kukkivatkin runsaasti. Lavakaulusmaa on nyt suurinpiirtein valamis, kuvan laitan lähiaikoina. Yleistyny on lavaviljelys kovasti ja onhan tuossa etunsa. Tuohon mehtäalalle on tullu uutta hankittuu, puita vielä muutamia kahellaan kesänaikana.

   Poista
 6. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881

  VastaaPoista

Pienillä askelilla kevät etenee.

Kovin on ollu kylymee, vielä luntakin varjopaikoissa näkköö. Puutarha kuitenkin on lumeton ja järvestä jiät lähti 9päivä  toukokuuta.  Kärhö...

Suosituimmat artikkelit