perjantai 13. maaliskuuta 2020

Aina ei onnistu ja Venäläisessä keittiössä!

Alotampa nyt Talvisodan päättymisen 80- vuotis päivänä Karjalais- Venäläisillä jutuilla. Kynttilä sytytetään myökin pöyvälle palamaan tuon raskaan Suomii kohanneen koettelemuksen muistoks!

Sannoot, jotta talteen vanha pannoo, vaan ei muista!
Tämä on nyt todeksi nähty. Oon kahellu kuappiani ja laatikoitani ja siivonnu ja järjestelly niitä. Aukasimpa yhen laatikon ja 'löysin' Karjalan punapoimintaliinani. Yhtä liinoo oon pöyvällä pitäny ja se on miulla alakerrassa piirongin laatikossa. Yläkerrassa on mahapiironki ja se kätköö aarteita joita en oo muistanukkaan. Laiskanläksyy nyt on  ja lopullakin meinasin piärmätä tuon yhen liinan. Juohutella vähänaikoo pittää tuota ommelta. Pakotettuu reikäommelta on. Hauskoja nimiä näillä vanhoilla työtavoilla!


Suuren kuvan laitoin jossa tuo ommel näkkyy, mitä ois tarkotus tehä. Erlaisilla poiminnoilla oon tuota kuvioo tehny näihin liinoihin ja viimeks kuvotuihin käytin kaikki loput käsinkehrätyt pellavalangat. Tuo rullalla oleva aivina on kokkeilussa, eppäilen jotta se ei kestä ompeluu, ei oo kierrettä. Kokkeilen jos mehiläisvahalla sitä sipasen, kestäskös sitten. Tai muilla pellavarihmoilla kokkeilen. Muuten on rullarihmalla ommeltava.


Tässä nää kaunottaret, pyhäliinat! Punainen on pitsipoimintoo joululiina piirongin piälle ja muut on punapoimintoo. Alimmaisen oon kutonu kotipihassa ollessa ja nää muut tiällä.Tuossa ommeltavassa ja rullalla olevassa on kuviona Kiteenkukka. Rypistyneet ovat, vaan silitysrauvalla oikenoo. Silitän kuhan pöyvälle laitan. Nuo uudemmat ajattelin näille miniöille antoo.  Kiilto mikä pellavassa on ei näissä kuvissa näy.

Ruokookin on slaavilaista laitettu!
Ester on kova tyttö piimee juomaan ja Ollin pere ol kaks viikkuu sitten käymässä. Myö ei juuva piimee ja purkin pohjaan jäi blinitaikinan verran tähettä.
Piimän lämmitin ja lisäsin hiivan, vähän sokerii ja tattarijauhot. Jiäkuapissa hapatin yön yli ja aamulla laitoin, kiehautetun maidon, voisulan, suolan, kananmunankeltuaiset, olutta, vehnäjauhoja ja kovaks vatkatut kananmunanvalkuaiset. Blinipannussa paistoin kirkastetussa voissa. Tällä vanhalla ohjeella tien aina. Olut kuohkeutta antaa taikinaan. Syötiin smetanan, sipulin, suolakurkun ja kylymäsavulohen kanssa.


Smetanoo jäi purkkiin ja sitten ol keitettävä viimeviikolla borssikeitto. Mausteista raakamakkaroo paistoin keittoon tälläkertoo.


Kasvisversiokin on hyvänmakusta ja viimesiä varastossa olevia punajuuria laitoin tähän. Nyt on meillä Venäläiset viikot takana, piäsiiseen asti!

Siemenkylyvöjä vasta alottelen. Ulos laitoin kylymäkäsittelyyn strömsön mallilla muutamia siemeniä. Lunta laatikkoon siemenien piälle ja kans kiini. Varjoseen nurkkaukseen sijotin laatikon ja jännityksellä vuotan, tullooko niistä mittään.


Sisällä on ahkeraliisat kylyvetty vasta, muita siemenii nyt viikonvaihteessa ajattelin laittoo.
Meillä on mua vielä rouvassa ja ei mittään piippoja missään näy. Kävin kurkistelemassa jouluruusuja, syksyllä lehtiä suojaks laitoin ja niitä raottelin niin kyllä siellä nuppuja näky. Laitoin lehet paikoillee, tänne on nyt pakkasii luvassa vielä ainakin ensviikoks. Lunta ei oo juurikaan.

Aina ei onnistu!
Tammikuun alussa laitoin ruukkuihin kukkasipulia ja vein ne muatilan kellariin. Empä muistanukkaan jättee niitä isonkellarin puolelle, joka on kylymempi kuin perunakellari. Normaali talavina lämpötila on melekein nollassa isossa kellarissa ja viime keväänä onnistu noitten sipulien kasvatus enemmän kuin hyvin. Monesti kävin nyt kahtomassa ja ihmettelin kun kasvaat niin vauhilla. Perunakellarissa on nyt ollu lämpö yl viis astetta. Keltasiihan ne on valonpuutteessa ja tälläviikolla toin viimesenä kerrottujen tetenarsissien ruukun tänne,


Vieressä on jalohortenssia joka alakaa kasvuu näyttee. Kovasti ilahuin kun säily talaven yl. En vielä oo noita viimesyksysii kukintoja leikannu, kahtoo sitten kuhan silimut enempi pullistuu. Vai mitä pitäs tehä? Eka kerran talavetin!


Tulppaanit on vanhassa mökissä jo lehet vihreeks suanu, pittuutta venähtivät runsaasti ja pienet sipulit mitä ruukussa on ei vielä pintaan oo noussu. Ennen piäsiistä nää suattaa keritä kukkii, kauniita ovat kukkipa mihin aikaan hyvväänsä.


Tässä on ihmeteltävee, luonnon taideteos puusta. Kahtuuhan mikä kierre on tullu tuohon runkoo! Kuorittu on tää mänty, meijän kivaitaan nojovaa ja alla on mukavasti lohkennu kiven puolikas. Järvestä löyty syksyllä tuo kivi. Kovertunu on lohketessaan ja kupin tehny! Kaikkii sitä mehästä käkkyree löytyykin!

Ryynii sateloo nyt ja vanhakansa sannoo meilläpäin, susta (suksia) suap tervata. Talavi jatkuu, keväästä ei tietuukaan!

Kiitos kun kävit!

31 kommenttia:

  1. Nuo sinun puna- ja pitsipoiminnat ovat kyllä uskomattoman kauniita, oikeita taidonnäytteitä! Olen tehnyt yhden käspaikan ja toiseen olisi aineet valmiina, aikaa vielä tarvitaan. Punaisen langan päättäminen on aina minulle hiukan haasteellista, jotta saisi siistin ja kaksipuoleisen.

    Toivottavasti kylmäkäsittelysi onnistuu hyvin! Laitoin kanssa navettaan, pakkasen puolelle siellä ei mene mutta lähelle nollaa kuitenkin.

    Vai venäläiset viikon - herkuilta näyttävät! Blinejä en ole koskaan tehnyt ja siitä tulikin mieleen, että lättyjä lupasin isännälle tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Kyllä ne esiäidit on noissa kästyö keksinnöissään ollu viisaita! Kuvoitko ihe käspaikkaan pohjakankaan? On siinä homma siullakin. Aikoo ja tarkkuutta vuatii tuo työ! Joko oot virheen tehny! Ja onko siun mallissa kukkilintuja!

      Tuota kylymäkäsittellyy jännitän suorastaan. Jo syksyllä muutaman ruukun laitoin harson alle, toivottavasti etes joku ittää!

      Blinit on hyviä ja kevät-talavella tulloo aina muutaman kerran tehtyy. Keittokin on hyvä, suap juureksia ja kualii käytettyy, kevyttä syötävee iliman smetanoo!

      Poista
  2. Komeeta liinoja! Oon muistaakseni ittekki teheny, mutten oo mikää innokas liinojen käyttäjä. Tua porssikeitto oli kouluaikana suurinta herkkua. Enoo itte koskaa kokeellu kokata. Mua nii harmittaa, ku en laittanu sipulia purkkiihi, mutta tais olla hyväki. Meillon ollu kellari normaaliaki lämpöösempi ja kostiampi. Ei olisi tainnu hyvää seurata. Sullonki kohta omat tulput. Ompa hauskan näkööne korkkiruuvvi. Tuasta kiviairasta tuloo varmastikki joskus postaus. Meilläki o taas vaihteeksi ohut lumihuntu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Karjalaiset evakot on varmaan sinne pohjanmuallekkin tuoneet nuo liinat kuvottavaks. Vai onkohan jo aiemmin kuvottu! Kyllä monessa kyökissä porssikeittoo varmaan keitetään ja hyvvee se on. Meilläkin tykätään!
      Nyt ol noitten sipulien kanssa ropleema, normaalii lämpimämp on kellar meilläkin ja koko talaven on vettä lirkettäny lattiilla. Onneks on viemärit! Kuukaus on vielä ja ei värrii näy nupuissa. Suattaahan ne vielä kukassa olla piäsiisenä! Kaikenlaista käkkyree on varastossa tuonne mehtäalalle ja postauksen tien tänä keväänä siitä mitä on aikaansuatu tähän männessä. Pikkusen meillekkin lunta rippas viimeyönä!

      Poista
  3. Niinhän nuo liput liehu kun käyttiin kaupassa, äitini oli 4½ vuotias kun talvisota oli, sinne jäi karjalaan venäjän puolelle rakas koti ja 3 vuotias pikkuveli,hauta siellä jossakin. Oli muuten ihmetyksen aihe täällä syrjä maaseudulla, ihmiset hamstresi aivan älyttömästi ruokaa ja tietysti WC paperia, hyllyt tyhjiä,kaikki parkkipaikat täynnä jo aamusta ja pitkät jonot,(k-market, lidi, tokmanni,s-market) kyllä ihmisiin vaikuttaa tuo korona virus, eihän täällä olla sulkemassa kauppoja, eikä täällä maalla virusta ole kellään, 2 ihmistä on sisätiloissa eristyksissä kotonaan, tuskin he tulee tartuttamaan muihin, kai joku heille tuo ruokaa ?
    Onpa mukava aihe, itse kun olen käynyt 5x venäjällä. Onko tuo kirjoittamasi murre savoa, en ihan tunnista sitä karjalan murteeksi.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta piritta! Kyllä ne ol vaikeita aikoja nuo vuuvet ja Karjalan evakoihin kohtalot! En yhtään tykkee kun nykysii pakolaisii verrataan heihin, oman muan kansalaisiin! Sori vuan! Illalla kaupassa kävin ja tämmösellä pienellä paikkakunnalla ei näkyny tavallisuuvesta poikkiivoo liikennettä. Kaupassa hyllyt ol täynnä tavaroo!
      Mukava kun aiheesta tykkeet! Miun lapsuuvenkoti on ihan venäjän rajalla ja rajamiehet näkkyy päivittäin liikenteessä. Vartio lakkautettiin jo vuosia sitten. Muutaman kerran oon miekin siellä käyny, viimeks sukuseuran matkalla. Värtsilästä Sortavalaan ja Käkisalamelle, Viipurin kautta pois.
      Miun murre on tiältä keskikarjalasta ja vaikutteita on savostakin, tässä murteessa. Ihan karjalaista kieltä on. Meillä nuoremmilla on jo muuttunut se alakuperänen murre!

      Poista
  4. Hienot liinat. Minun mummu oli kova tekemään käsitöitä. Kirjoi pöytäliinoja, kutoi sukkia, virkkasi ihania lakanapitsejä. Minulla on yksi tyynyliina, missä kauniit pitsit molemmissa päissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! On ne kauniita nuo liinat. Mummot ne vasta olkii kästyö immeisii, meilläkin on suvussa Sortavalan maatalousnäyttelyssä palakittu paita, missä koketti on virkattu. On niin ohkasella langalla tehty, jotta miten lie nähtykään virkata. Mummojen neulomat sukat on nyt kovassa huuvossa nuorisollakin!

      Poista
  5. Komeat punapoimintaliinat! Ne ovat aina ajattomia ja varmasti miniätkin antavat niille arvon. Pakotettu reikäommel vaatii melkein kerratun langan - yksisäikeinen ei tahdo montaa aikaa kestää. Käsinkehruiset langat ovat arvossaan näissä töissä.
    Kaikki perinneruoat ovat maukkaita, kun niitä on kokeiltu sukupolvien ajan. Borssia teen oman reseptin mukaan välillä ison kattilallisen. Sitä voi sitten lämmittää parina päivänä, kun on sitä polttopuuhommaakin. Pitäkää vain rauhassa talvi ja lumi, täällä räntäsateessa puhaltelee kylmä tuuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Pitkät perinteet on tuolla punapoiminnalla. Käspaikkoihin niitä varmaan on alunpittein tehty. Nypläyslanka osottautu parhaaks ommeltavaks, ei liestyny ja vaiheessa vielä on ompelu. Välillä pittää istuu kangaspuitten iäreen, kun silimissä harittaa lankojen laskeminen! Miulla ol anopin peruja noita pellavalankoja nää viimeset. Nuo uuvet liinat oon kutonu jo toistakymmentä vuotta sitten. Toisen olin piärmänny aiemmin. Blinit on talaviruokoo ja borssikeitto kiehuu monen kattilassa. Miekin tykkeen tehä aina ussiimmaks päiväks ruokoo kerralla, ei tarvii kun lämmittee sitten. Viimeyönä vähän lunta sato ja pakkasta on -9. Kaunis auringon paiste on nyt, kova tuuli on tiälläkin!

      Poista
  6. Aivan mahtavan hienot liinat! Kyllä tuollainen on hienoa saada, miniät varmasti arvostavat.
    Herkkuja on siellä tehty, nam nam! Äitini teki joka talvi blinejä ja borssikeittoa, vaikka ei idästä olekaan. Mutta kiva, että teki ja tein minäkin ihan vasta pari viikkoa sitten borssia viimeksi. Se on niin hyvää, punajuuret ovat herkkua.
    Tuohan onkin hyvä konsti kylmäkäsittelylle, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Toivottavasti miniät tykkevää. Mielelläni heillekkin neuvosin nuo kangapuitten tekniikat. Ei vielä ainakaan oo kolahtanu ja toiveet laitan Esteriin!
      Kyllä nuo ruuat on levinny koko suomeen ja hyvä niin. Peukutan äitis keitoksille! Meillä tiällä itärajalla on tuo Venäjä paljon vaikuttanu tähän ruokakulttuuriin ja yritän ylläpittee noita taitoja. Punajuuret on osottautunu tiälläkin blogeissa monen suosikeiksi. Hyvä juures se onkin!
      Viime lauantaina strömsön kahoin ja nauhalle ihan pistin, on mukava ohjelma seurata. Monta hyvvee vinkkii ohjelmasta suap!

      Poista
  7. On herkullisen näköiset sapuskat! On ne nuo liinat hienoja, voi kun on ollut taitava tekijä.
    Sipulikukatki ovat kasvaneet, jospa ne siitä vihertyy ja kukat sitten tulee. Mulla ei oo ollu ikinä paikkaa noita kasvattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie! Herkullisia on nuokin sapuskat! Kekentekonen on tuo toinenollu luvattoman pitkään. Nyt suan sen valamiiks!
      Meillä ei tiällä rannalla oo kellarii, tuolla muatilalla suan onneks talavettoo noita kasveja. Siellä on isot kellaritilat ja sopivan viileät. Se on monella ongelma ja kaupungeissa etenkin, kun ei oo sopivia tiloja viherpeukaloille kasvien säilytykseen!

      Poista
  8. Kauniit ja taitavasti tehdyt liinat! Olen tehnyt vain reikäommel- ja ristipistoliinoja. Työtä tuollaiset liinat vaativat. Hienoa, että olet säilyttänyt ne ja annat nuoremmille. Pellava kestää monta ihmisikää, kun sitä huolella käyttää ja hoitaa. Minulla on isänäidin pellavasta kutomia keittiöpyyhkeitä, jotka ovat aivan uuden veroisia. Tosin pidän niitä vähän parempina pyyhkeinä.
    Onpa hieno männynkäkkyrä. Kuin jalopuuta, vaikka voihan mäntyäkin jalopuuksi kutsua.
    Tykkään borshkeitosta ja teen sitä välillä itse. Olen laillasi lisännyt keittoon joskus mausteista raakamakkaraa ja smetanaa pitää ehdottomasti laittaa kunnon lusikallinen pintaan.
    Meillä ei ole lunta ja pakkastakin luvassa. Kyllä se kevättä on, joskin keikkuvaa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Kyllä punapoimintakin on kaunista. Reikäompeleessakin on hommansa ja ristipistoliinat on kauniita. Pellava on ihan huippu materiaali, pyyhkeetkin vuan käytössä paranoo. Arvo tekstiilejä ovat! Venäjältä tulloo valtaosa pellavasta, mistä käsitöitä tehhään tiällä. Sen kasvatus on tuolla kaukana idässä. Miulla on pien tarina muistossa, kun meinasin hukkuu pellavan liotus monttuun! Liisa sisko ol arempi ja vuotta vanhempi kun mie eikä uskaltanu syksyllä lammikon jiälle tulla. Iliman hänen neuvokkuuttaan ja isän ripeää toimintoo en ois tiällä blogia päivittämässä!
      Luonnosta aina löytyy mielenkiintosta! On ne meijän puut ihan jalopuita, männyt vallankin.
      Monet teistä kommentoineista on sanonu borssikeittoa tekevänsä! Hyvä keitto on ja tuo raakamakkara meillä ol nyt Hk:n Maakarit välimerellinen Luigi raakamakkara, Hyvä ol maultaan ja ei varmaan viimestä kertoo meijä kyökissä käytössä. Sallittakoon mainostaminen!
      Viimeyönä sato meille lumenhärmee, pakkasta ol uamulla rapsakasti ja nyt mitä kommein auringon paiste. Ensimmäisien lokkien äänen eilen kuulin, sulapaikkoja kävivät kahtelemassa!
      Mukavoo viikonloppuu siullekkin!

      Poista
  9. Onpa kauniit liinat! Minullakin on yksi punapoimintaliina, mutta se ei taida olla pellavaa, kun on niin valkoinen. Epäilisin puuvillaksi, edesmenneen mummoni tekemä. Äkkiä nuo kellarissa keltaisina kasvaneet narsissit vihertyvät. Kyllähän noissa näyttäisi jokunen nuppukin olevan tulossa. Upea männynkäkkyrä! Kelpaisi ihan taide-esineeksikin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Onhan se suatettu valakastusta pelaavalangasta tehä, siun liina. Mummon tekemänä se on ihan arvotekstiili ja kerro tytölles sen vaiheista. Hyvä kun vielä tallessa on!
      Noppiisti ne vihertyy ja kun ens talavena muistas jättee isompaan kellariin! Nuppuja on tulossa lehtien suojista ja ussiimpoo sorttii on sipuleita ruukuissa.
      Kyllä luonto tarjovaa yllätyksii ja erikoinen on tuokin käkkyrä!
      Mukavavoo viikonloppuu teillekkin!

      Poista
  10. Blinit ovat hyviä, joskus niitä teen tosin en tuolla reseptillä. Sinun blinisi varmasti parempia kuin minun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kivisen Vilma vastauksesta! Blinit on hyviä, vaikka millä reseptillä. Mie en huonon makusii oo syönykkään!!

      Poista
  11. Voi hyvänen aika miten kauniita liinoja ,Olet kyllä taitava!kutoja!
    "onnen miniät kun noin upeat liinat saavat.
    Voi kun minä tykkään lukia näitä Sinun tarinoita,,,Kiitos!ULLA!!!
    :)Ester-tyttöllä hyvä maku:))piimästä tykkään minäkin.
    ja nyt sain hyvän ohjeen sille purkin pohjalle joka joskus jää..piimäpullia oon tehny/kampanisuja niistä.
    Mutta isännys toi reissusta,kaviaari/mätiä,
    NYT ON IHAN pakko kokeille blinejä;))
    näin se ruola on tarkkaan käytettävä,minä laitan munakkaaseen smetanan/ranskankerman loput;)
    tuo borssikeitto on myös maistamata vaikka syödäänkin paljon punajuuria,,,
    Kivi ja känkkärä!!!
    ihania,siinä taiteilijan silmä-lepää noita katsellessa:))
    LUONNON HUIPPU-TAIDETTA!
    OLIPA MUKAVA TARINA!
    oikein Hyvää pyhäpäivää,Sinulle Ulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Värit noissa liinoissa on vahvat punaiset. Kuuluu karjalan väreihin! Toivottavasti miniöille keleåovaa ja pöyvällä pittäät!
      Mukava kun tykkeet, miulla on ollu koko ajan muitakin juttuja, kuin pelekkiä kukka kuvia. Ester on onneks kaikkiruokanen ja tuo piimä onkin terveellistä. Mökkinuapuri tarjos meille kerran noita kampanisuja, hyviä olivat! Teillähän on herkut, kun kaviaarii, siihen kun blinit paistat niin jopa passovaa. Ei meillä mäne ruokatarvikkeita hukkaan, rieskaan männöö nuo purkin pohjat ja hävikki on tosi vähänen, ei sitä kehtoo tuhlava olla rahalla ostetuilla ruokatarpeilla.
      Kivi ihan sattumalta huomattiin, kun noita kiviä nostettiin, pyörehkä ol ollu ja tuo lohkiiminen ol metka. Känkkärä soppii kiven kaveriks hyvästi, molemmat on aika erikoisii! Tosissaan luonnon taidetta.
      Mukavoo alakanutta viikkoa ja toivotaan jotta terveenä kestetään molemmat miehinemme!

      Poista
  12. Borskeitto on niin hyvää! En oo hetkeen tehny, vie kuitenkin oman aikansa tehdä. Sain joskus venäjällä siitä reseptin ja se on ollut kyllä tosi hyvä.
    Kauniita liinoja olet tehnyt ja aivan ihana kierrepuu. :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos SariHanne vastauksesta! Keitot on yleensäkkin ottaen hyviä ja monet vuan paranoo lämmityksessä.
    Liinoja oon erlaisii paljon kutonu, nää on yhet kauniimmat ja työläämmät tehä!
    Kierrepuu on erikoinen ja ei talavella piiä tuossa muuta kun nyt kuvanoton hetki!

    VastaaPoista
  14. Voi höh, edellinen kommentti katosi johonkin.
    Komeat liinat, häkellyttävän hienoa käsityöosaamista.

    Nälkä tuli blinikuvista, joudun kuitenkin tyytymään johonkin arkisempaan tänään.

    Kevät etenee, nautitaan auringosta ja pihahommista.
    Kivaa viikonloppua sinulle Ulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän Hirnakka! Ainahan ne joskus temppuiloo nää yhteyvet.
      Karjala on rikas ruoka- ja käsityö alueena. Herkkujahan ne on nuo blinit, kevät talaven ruokoo. Arkiruoka se onkin parasta.

      Kevät etenöö ja kauniita päiviä on luvassa, johan tuonne ol sateitakin ennusteeseen ilimestyny!
      Mukavoo maaliskuun loppuu!

      Poista
  15. Borssikeitto on mun lempparia! Tein juuri joku aika sitten kattilallisen ja taas on punajuuret kaapissa odottamassa keittoon pääsyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porssikeitto on monelle herkku! Kannattaakin keittee aina iso satsi ja lämmittämällä eikun paranoo.

      Poista
  16. Tosi kaunis tuo kuvio! Blinit ovat meillä suurta herkkua, niitä on pakko tehdä säännöllisesti. Tosi komea tuo oksa, todellinen luonnon taideteos. Oikein hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  17. Kiitos Tiiu! Blinit on hyvää talaviruokoo ja miekin tien muutaman kerran talaveen. Tuo puu on ihan runko joka ol tuommosen kierteen tehny. Taideteos tosiaan! Hyvää pääsiäistä siulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  18. Hyvä juttu, minäkin tein borssikeittoa. Hyvää pääsiäistä ja kevään odotusta!

    VastaaPoista

Talven tuntua.

 Nyt tuntuu jo vähän talavisemmalta. Neljä kertoo on järveen kansi päälle jäätyny, sulatellu on pois aiemmin. Jokohan nyt kestäs viijennet! ...

Suosituimmat artikkelit