lauantai 23. kesäkuuta 2018

Mieliinpainuva viikko

Männy viikko jiäp varmasti muistoihin pitkäks aikoo.

Villellä alako säilörehunteko uuteen siiloon ja se ei ihan pien jobi ollukkaan. Muanantaina Pekka tul uamulenkiltään ja sano miulle, Villelle tul lomittaja Jouko. Sormet pit avuks ottoo ja laskii montako miestä on Kinnulan tilalla töissä ja lopputulema ol 12. Siinä tehtiin historioo.
Kerrompa teille miks ol niin monta. Ville alotti niittomurskaimella niiton parrii vuorokautta ennen kun siilon täyttö alako ja niitti yötä myöten luokuu. Ussiimpana päivänä. Jari hoiti karhotuksen ajosilppurille, jota Urho ajo. Pete, Henri ja Mikko kuletti kärryillä rehut pellolta siiloon ja siilossa Jussi ja toinen Ville polokivat traktoreillaan rehut tiiviiks. Kahteen päivään ison siilon saivat täyteen, paljon siinä on rehhuu, paljon on syöjiikin.
Toista rehusiiloa on tekemässä Jani, Hemi ja Petri. Pohjan valu on tulevana maanantaina.

Miulla ol jo edellisellä viikolla illalla lievee lämpyy, ja tiistaina ol liäkäriin aika tilattava. Ryvitti mahottomasti ja keuhkoputkentulehus ja poskiontelotulehus jylläs. Olin suanu mahtavan kesälunssan!
Antibiottikuuri ja yskänliäkettä apteekista. Rykimisestä on koko ylävartalo kippiinä. Nivelet kippuil kovasti joka on miulle uus assii. Tauti pan suunnitelmat sekasin ja miut pettiin. Onneks yläkerta siivottiin jo edellisellä viikolla. Pekka ol korvoomaton apu tällä viikolla. Ryvittää minnuu vieläkin, vaan yön antaa nyt jo nukkuu hyvästi. Nenäkannulla oon huuhellu poskionteloita.

Juhannusuatto uamuna lämmitettiin leivinuuni 350asteeseen ja paistettiin piirakat, ne on tiälläpäin aina juhlapyhiks ja arkisemmikskin pyhiks. Iltapäivällä sitten Karjalanpaisti uuniin hautumaan. Ol niin mukava kun ol lämmintä. Tuul uluvo nurkissa ja järvellä ei semmosta myrskyy oo ihan äsken nähty.


Valakiipiä aallot löivät rantaan ja laitur kiikku aallolla kuin lastu vuan. sähköt ol poikki illalla. Tuul on vähän tyyntyny. Tuuli on ollu etelästä ja idästä.

Se meitä huolestuttaa mihin tukkakoskelo perhe piäs turvaan. Emot uittivat kolome mustoo pientä poikasta viikolla laiturille, meille nähtäväks. Jos ovat aaltojen armoille jiäny, köpelösti käy.

Pionit on nyt ollu kuningattarii.
Ensimmäisenä alotti Rosea plena jota 'Kertuks' sanon. Tämän ilimotin Lukelle, kun hyö kartottaa 50 vuotta ja vanhempii talonpojanpioneja. Perin tämän anopiltani ja hiän ol suanu sen Kertulta. Sieltä tul viikolla kirje ja pyyntö lehtinäytteen ottamisesta, myöhemmin kesällä juurakkonäyte lähetettään. On mielenkiintoista seurata tätä hommoo.


Aukasoo isot aniliininpunaset kukat jotka vanhetessaan vaalenoo melekein valakiiks.


'Festiva Maxsima' Tässä puskassa on paljon kukkia ja tuettiin ostetuilla ja puukepeillä ja matonkutteella, siitä huolimatta sade ja tuul runtel suuret kukat.


'Barbara'


'Coral Fau'


'Sarah bernhardt'


'Karl Rosenfield'


Tätä kuletin muatilalta tänne, kukan muoto on vähän erlainen kuin tuossa Sarah bernhardissa, eikä oo tummia viiruja. Mikähän lie nimeltään. Vai onko tää Sarah ja tuo toinen vaaleanpunanen joku muu.

Nämä kukkii nyt tässä tuvan ikkunan alla, muissa penkeissä ovat vielä nupulla.
Ruahin jopa uattona maljakkoon leikata.

Tilasin velpojalta ens talavena tehtäväks uusia korkiimpia tukija. Pekka ei sua hitsata tahdistimen takkii ja vel on seppämies. Ostetut on liian matalii, ja painavat kukat piäsöö retkottamaan nurin-niskon.
Uppeita kukkia on pionit, ja kun on er vaiheissa olevii, suap kukinnasta nauttii pitempään.


Suurena rakkauden osotuksena pien tätä timotein vartta uattona, jonka sain.

Tämä on kaunista aikoo, luonto pursuvaa kukkia ja penkit kansssa. Kitkemistä on miullakin kun männy viikko män potteissa. Ei onneks ihan ylvaltoo oo suanu rikkaruohot.

Viikolla tul myös siemen paketti, jonka Tuulikki, Kukkia ja koukeroita blogista laitto kevväällä kiertämään. Kahtelen sen tännään ja pallautan hänelle. Oon viimenen listassa olevista ja siemeniä on runsaasti. Kiitos Tuulikki!

Kaikenlaisii kukkia tiälläkin on kukassa, seuraavassa postissa lissee.

Kiitos kun kävit.

28 kommenttia:

  1. On teillä paljon puuhaa, mutta kesähän on aktiiviaikaa kaikin mahdollisin tavoin. Koitahan toipua rauhassa, ettei tule jälkiylläreitä.

    Pionisi ovat upeita! Miksiköhän aina pionien kukinta-aikaan tuppaa tulemaan sade ja myrsky? Silloin raaskii leikata peijooneja maljakkoonkin. Meillä ovat vielä nupussa, tosin luonnonlajit on jo kukkineet. Nuppuja on kuitenkin paljon, joten pursuavia pionin kukintoja on odotettavissa. Ne loistavat kauas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhoo on siunaantunu. Kyllä tämä tästä, sannoovat sitkeitä olevan kesälunssat.

      Pionit kukkii nyt kauniisti, kun ei vuan mahottomii satteita tulis. Pionit on kyllä niin upeita, ne huomataan. Kaunista kukintoo toivotaan sinnekkin rannikolle.

      Poista
  2. Kauniita pioneja. Paranemisia sinulle. Toivottavasti yskä jo helpottaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionit on kauniit. Paranemmaan päin ollaan. Uimaan en uskalla männä, ennenkuin tauti on selätetty.

      Poista
  3. Voi hurja, toivottavasti paranet kunnolla pian.
    Ihanat komeat kukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurja tauti on, jo on helepottanu. Vielä ryvittää kuitenkin.
      Pioneissa on kommiit kukat ja sen on tämän kasvin hankaluus, suaha kestämään pystyssä.

      Poista
  4. Kyllä vaan töitä riittää..huh, kovasti voimia sinne ahertajille! Harmi että kesälenssu iski:( On kyllä niin kauniita kukkia! Mukavaa sunnuntai-iltaa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti on ollu hommia, jospa se tämänkesän jäläkeen helepottas!
      Pionit on kauniita ja maljakossakin kestäät hyvästi.
      Mukavoo tätä viikkoa.

      Poista
  5. Kauniita pioninkukkia ja voi miten ihana rakkaudenosoitus! Mukavaa sunnuntai-iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionit on kauniit. Kyyneleet silimiin tul, kun timotein täynnä mehtämansikoita sain.
      Mukavoo tätä viikkoa.

      Poista
  6. Hienoa kun maaseudulla on vilkasta, tehdään niitä töitä jotka tänne kuuluu.
    Onneksi tautisi on helpottamassa.
    Huokailtavan upeita pioneja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks on vielä nuoriakin viljelijöitä jatkamassa ruuvantuotantuu. syyvä pittää 50 vuuven piästäkin.
      Tauti on helepottamassa. ei ennee niin kovasti ryvitä.
      Pionit on uppeita.

      Poista
  7. Kaunis pionivalikoima - kyllä niitä kelpaa ihalla! Ja todellakin rakkautta on tuossa mansikkakorressa, sellaista ei joka tyttö ole juhannuksena saanut!
    Karjatalous teettää paljon töitä isolla joukolla väkeä ja koneita - siitä on myös meillä kokemusta. Nyt saa puuhailla jo puutarhassa kaikessa rauhassa.
    Toivottavasti tauti on jo hellittänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosien suatossa on tullu kerräiltyy pioneja. Suap kahella kaunista kukintoo kesällä. Ei tää Pekka myötäänsä lemmestä lurittele, vaan osottaa sen teoilla ussein.
      Karjatallous tiettää töitä. Mukava kun teilläkin on kokemusta tuosta hommasta, tiijättä mitä se on. Meillä vielä jottain hommoo siellä on, ei nyt ihan päivittäin, vaan ussein kuitenkin. Sitä aikoo miekin vuotan kun suap keskittyy puutarhan hoitoon kaikessa rauhassa.
      Tauti on helepottamassa. pitkiäkestosii on kuulema kesälunssat.

      Poista
  8. Huh, mikä viikko, mutta siitäkin selvisitte ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ol mieliinpainuva viikko. Selevittiin onneks ja juhannus tul ja män vaikka ei seihentä sorttii kahvipöyvässä ollukkaan.

      Poista
  9. Harmilliseen aikaan sairastuit. Koita kuitenkin ottaa rauhallisesti ja hoitaa itsesi terveeksi.
    Sinulla on kauniita pioneja. Jostain kumman syystä niiden kukinta-aikaan tulee aina kunnon sateet. Pionien tukeminen on välttämätöntä ja kyllä niitä pitää muutama maljakkoonkin raaskia ottaa.
    Blogissani on sinulle haaste. Ota talteen sopivassa välissä käsiteltäväksi, mutta täysin ilman mitään suorituspaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista ol tosissaan. Siellä Espoossa olevalle pojalle sanottiin, jotta elekee tulla tänne juhannukseks. Tautii hakemaan. Tulloot nyt viikon piästä.
      Maljakossakin pionit on uhkeita kukkia. Tuoksuukin vienosti jotkut lajikkeet. Mielelläni otan haasteen vastaan ja vastoon siihen.

      Poista
  10. Pikaista paranemista! Upeat pionit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä jo toipumaan päin ollaan. Pekka vähän nyt niiskuttaa. Pionit on parhaimmillaan nyt, noppiisti vuan kukinta männöö kun lämmintä on luvassa.

      Poista
  11. No jopa kovan kesäflunssan saitkin, toivottavasti lääkkeet ovat auttaneet ja olo kohentunut. Flunssa on aina ikävää ja kesällä vielä ikävämpää!

    Onpa siellä maatilalla kovat hommat!

    Upea on tuo sinunkin vanha pionisi - kaikki pionisi! Hyvät tuet ovat kyllä tarpeen ja jos ne luvatut kaatosateet tulevat niin vähän hirvittää! Hyvä, että laitoit ilmoituksen sinne Lukeen. Meiltä laitoin kaksi pionia ja lehtinäytteet laitoin myös.

    VastaaPoista
  12. Lunssa on ikävä tauti. Miulla jo onneks voitonpuolella, Pekka rykkii nyt.

    Muatilalla on kovat hommat, Villellä on selevät suunnat miten tilloo kehittää. Kiirettä näin kesäaikaan.

    Kaunis on 'Kerttu' ja muutkin. Muistoja tuop tuommonen perinnekasvi. Niimpähän ne kasvit on tainnu ennenvanhaan kulukii talosta talloon ja illauttaneet monia.

    VastaaPoista
  13. Ihanat pionit! Niiden kukinta on meillä aina yksi kesän kohokohdista. Pikaista paranemista ja mukavaa kesäkuun loppua!

    VastaaPoista
  14. Pionit on nyt parraimmillaan ja vielä jotkut ovat nupullaan. Toivottavasti ennustettu sade ei pilloo kukintoo.
    Paranemaan päin oon, sitkistä rykimistä vielä harvakseltaan.

    VastaaPoista
  15. Oi mitä pioneja :) Pioni on niin kaunis kukka ja minun lemppari. En vain vielä pääse siitä nauttimaan omassa puutarhassa sillä pionini ovat niin nuoria, että kukkia ei juurikaan tule.

    VastaaPoista
  16. Pionit on kauniit ja kun jaksat vuottoo, niin sitä kauneutta on siunkin pihassa. Lissee tekköö miunkin miel hankkii ja tiällä on vielä semmosia lajikkeita nupulla jotka kohta kukkii. Pionit on pitkäikäsiä juurakoita jotka vuan paranoo vanhetessaan,

    VastaaPoista
  17. Upeita yksilöitä, paljon kaunista katsottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos TeSa. Pionit on kyllä kommeita kukkiissaan. Sai vuan runteloo aina niitä.

      Poista

Parempi myöhään!

 Parempi myöhään, kuin ei millonkaan! Sain Kruunuvuokolta haasteen, koska kukkii!  Hiidenkiven puutarhan Minna, oli alunpitein haasteen lait...

Suosituimmat artikkelit