perjantai 24. marraskuuta 2017

Kiirettä pittää!

On ollu nyt tavallista enemmän kaikenlaista juoksuu!
Kamerakin on suanu leppäillä.
On nyt kuvat vähissä, van muutama sentään.

Viimeviikon vaihteessa olin sisaren kanssa Tampereella messuilla ja oltiin lauantaina ja sunnuntaina. Kauhiisti ol immeisii, ja monet näyttelyt kahottiin. Kansallipuvussa roadshow ol parasta antii ja ihmetellä pittää kaikkia ihania pukuja. Kattaus ol ympäri Suomen ja rajan taaksekkin jiäneiltä alueilta. Itäset ja läntiset puvut erottaa selevästi.
Miulla on ollu tuuterinpuku jo melekein kolomekymmentä vuotta. Ommaan pukkuun kuvoin pusero- ja esiliinakankaan ihe, samoin hamekankaan. On jiäny mieleen toive jotta miun navetalla ollessa ei pojat saksia löytäs! Ja kokkeilis miten loimi katkivaa.  Onneks ei. Olivat pieniä silloin.
Kummitytölle tein ylioppilaslahjaks saman puvun ostokankaista.
Kuvia en ottanu messuilta yhtään, keskityin kahtelemiseen.

Valotukset on tässä kuvassa päin mäntyy, miun pittääkin viijä kamera seppään, kun salamassa on jottain häikkee. Puku on miulle nilikkapitunen, kun välillä tehtiin helemoo polovipituiseksikin.
Tulloo harvakseltaan juhlissa piettyy, mielelläni tekisin miniöillekkin puvut jos hyö halluisivat.

Mikä lie mutkan tehny tähän mäntyyn, tää jiäp tähän tekkeillä olevan mehtäpuutarhan ja tien välliin, on aika paksu jo tyveltä. Luonnon taidetta.

Kyllä Suomessa kädentaitoja on, messut ol oiva esmerkki.

Meille sato viitisen senttii lunta toissayönä ja torstai uamuna tuas jiäti järven, sullaa vielä.

Otin muutaman kuvan pihalta.

Komeamaksaruoho alakaa nyt suaha värrii! Paremp myöhään kun ei millonkaan!

Vielä orvokkikin sinnittellöö!

Oon reippaillu mehissä ja tässä lähellä tehtiin vanhassa kuusikossa savotta. Siellä mehänkeskellä ol kivaita. Se alue on ollu viljelyksessä varmaan johonkin mualimanaikaan ja kun viljely loppu tul siihen luonnostaan mehtä. Kävin sitä aina ihhailemassa kun se ol niin kauniisti sammaloitunu. En tajunnu sitä kuvata silloin. Kun nyt viikolla mänin kahtomaan miten aijalle ol käyny, ilahun suuresti kun hoksasin motokuskin olleen ammattimies ja jättäny aijan ehjäks, ei ollu oksiakaan piällä. Siinä on jäläkipoloville ihmettelemistä, siitäkin kädentaidosta kuka ja millon on aijan tehny!
Liperin hautausmualle korjattiin männäkesänä kivaitoo ja ohi kun ajan oon ussiimman kerran seisahtunu sitä kahtomaan, on se niin hienosti tehty, ammattimies tai nainen on osannu hommansa.
Ois mukava mehtäpuutarhaan kokkeilla tehä pätkä, jos nerot riittää! Materiaali ei kesken lopu.

Ens kerraks suunittelen vastausta Kivipellon Sailalta suamaani haasteeseen!

Nyt lähen tuolin kimppuun entisöintipiiriin.

Kiitos kun kävit ja hyvvee viikonloppuu!

16 kommenttia:

 1. Tuuterinpukua tääläpäinki näkyy, vaikka omanki alueen pukuja olis yllin kyllin. Ohan se kyllä hianon näkööne. Mulla olis kurottuna härmänpuvun hame- ja liivikangas, mutta valamistuneeko koskaa.
  Tairolla teheryt kiviairat on komeeta. Kokeele vaa teherä ittekki, jos kerran materiaaliaki löytyy helaposti. Aikaa ja lihaksia se vaatii ja muutaman kirosanan, mutta lopputulos on sen väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siullahan on homma jo hyvällä mallilla. Miun kansakouluopettajat ol muuttanu Härmästä Kitteelle. Aini opetti 1-2 ja Antti 3-6 luokkia. Ainilla on tuo härmänpuku ja hiän pit sitä koulunjuhlissa. Kaunis on härmänpukukin. Sielläpäin on nuo tykkimyssyt, niissä on taidokasta kirjontoo.
   Kyllä mie oon hauvutellu ajatusta kivaijasta! Eipähän tarvii kuntosalille lähtii kun kiviä nosteloo. Eikä tiällä kukkaan kuule jos kirosanakin luiskahtaa!

   Poista
 2. Ihailen kiviaita aina niitä nähdessäni. Hautausmailla ja vanhojen rakennusten ympäristössähän niitä yleensä näkee. Rupea vaan kiviaitahommiin, jos sinulla on materiaali valmiina. Eihän sen päivässä tarvitse valmistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaidat on palanen historiaa ja tarpeeseen tehtyjä. Vielä onneks on senkin tekemisen taitajii! Meillä on peltojen reunoilla kivrauniot, ja aina vuan lissee tulloo. Oon kuullu vanhan vitsin. Jumala lähti kivrekkii Kitteeltä Liperiin viemään, van se kuatu Rääkkylään matkanvarrella. Varmaan se on kuatunu näillemain kun aina suap pelloilta kiviä pyöritellä!
   Aikoo suap varata jo suunnittelemiseen, saati tekemiseen.

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja onpas koria tuo puku,niin kaunis♥ Samoten on kaunista tuo luonnon taide, hienosti kääntyvät puut sinne minne haluavat! Leppoisaa lauantai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonnon taide se vasta onkin kaunista ja ihmeellistä. Runnoilijakin sannoo, 'sitä jäljennä ei käsi herkin'. Mukavoo pyhäpäivee.

   Poista
 4. Voi miten kaunis kansallispuku.
  Äidilläni oli aikoinaan siskoltaan lahjaksi saatu Kaukolan puku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kansallispuvut on kauniita ja monessa on hienoja yksityiskohtia. Tuuterinpuku on yks värikkäimmistä.
   Kaukolan pukkuu on paljon tiälläkin päin ja sekin on tosi kaunis puku.

   Poista
 5. Tuuterin puku on yksi värikkäimmistä kansallispuvuista ja sitä näkyy nykyisin käytettävän. Meillä on suvun naisille jäänyt anoppini Tuuterin puku, mutta hame tahtoo olla kaikille liian lyhyt. Minulla on Jääsken puku, mutta harvoin käytän.
  Metsähommat on mukavia tiettyyn määrään asti- ainakin metsään täytyy päästä kulkemaan vähän valiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenvanhaan arkipukeutuminen ol varmaan niin yksväristä, jotta juhlavammaks haluttiin värikkäitä. Jääsken pukukin on karjalainen puku ja kaunis. On se vuan niin juhlavoo pukkeutuu kansallispukkuun!
   Myö ollaan mehtäkansoo ja nautitaan kun suahaan vappaasti kulukii!

   Poista
 6. Tuo Tuuterin puku on niin kaunis, upeat ovat niin rekon, esiliinan kuin hihanperien kirjailut. Minulla on Hämeen puku, sen olen ostanut joskus sata vuotta sitten. Olisipa ollut mukavaa messuilla tavata. Ensi vuonna ajattelin olla messuamassa hissuksiin pari päivää ja tutkia rauhassa kaikki mahdollinen.

  Metsään pitää aina päästä. Tänään juuri tein retken ja huomasin, että joku oli omin lupinensa naulannut pöllön pöntön kiinni honkaan, harmitti siksi että olisi voinut laittaa sen langalla kiinni. No nyt on kaksi pönttöä pöllöille, toisessa asustaa orava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuterin puku on vissiin aika suosittu! Miekin oisin voinu hommata Hämeen puvun, miunkin suonissa virtovaa hämäläistä verta. Mukava ois ollu tavata, kyllä myö joskus satutaan! On siellä messuilla niin paljon kahtelemista, männöö heleposti ussiimp päivä.
   Mehtään pittää männä, siellä sielu lepevää. Ikävä kun naulalla on pönttö laitettu, tiälläpäin on vähän myyriä ja pöllöt on näläkee nähny! Ompas orava keksiny valamiin kämpän.

   Poista
 7. Kaunis puku! Uskomatonta, että vielä löytyy kukkijoita! Meillä on kaikki lumen alla. Hyvää marraskuun loppua ja mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu!
   Lumen suojissa olleet eivät oo vielä kylymäneet. Mukavoo joulunalus aikoo!

   Poista
 8. Olipa kiva lukea kuulumisiasi! Kaunis puku sinulla! Ja sammaloitunut kiviaita olisi ihan huippu!

  VastaaPoista

Varisevia lehtiä

 Nyt on kelit muuttunu tuuliseksi. Eilen vielä kuvia räpsin mukavassa kelissä, mutta yöllä alako kovasti tuulemaan. Vettä ei oo paljon satan...

Suosituimmat artikkelit