keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kukkia ja käsitöitä

Tälläviikolla on säilötty kurkkuja ja keitelty mehuja. Keitän vähän aituu mustaherukkamehhuu ja muuten tien sekamehuks mustat, punaset ja valakiin viinmarjan. Ei myö muuna aikana olla mehunjuojii kun työntekoaikana ja jos on vieraita ruokamiehii.

Sipulit korjasin jo viimeviikolla kuivamaan, samoten kanttarelliä oon kuivannu. Mustikoita vielä kävin tännään piirakkaan varten, alakaa mustikka-aika olla ohi.

Tässä nuo suuret on Colomba niistä leikattiin jo varret pois, ei tarvii ennee kokkuu kasvoo. Puikuloo on nuo pienemmät ja niissä on vähän ruppii, yllätys ol jotta yhessä varressa on näin paljon mukuloita. Kuhan ne vielä jonkunviikon kasvaa niin isoja on. Ei oo rutto tullu vielä, on varovasti keitettävä.

Jörkiinit alakaa kukkimaan, tämä on muatiis punanen samaten kun tuo alapuolella oleva hiukan erlainen punanen ja violetti.

Tämä ei oo niin kerrottu.Tämä on hauska ylläältä vaalee ja allaalta tumma 'Creme de Cassis' Tämä on tämän kevvään hankinta.

Vanha valakonen ja yksinkertanen punanen matala.Tämäkin on muutaman kesän kukkinu meillä, kaunis lohenpunanen. Muutamii on vielä nupulla.


.

Nämä kaunottaret on 'Prinsess Kate' ja 'Polones'
Yritin näitä kuvia rinnakkain van ei miun nerot riittäny, pittää vielä opetella.

Tässä ylläri tarhaviinikärhö 'Krakowiak'
Kukintuu alotteleva Tarhakellokärhö 'Rooguchi'

Laitoin tähän kuvan rantapenkistä, aurinko paistaa vuan  uamupäivällä. Alunpittein tehtiin kohopenkki ja istutettiin lapinnauhusta, purppurapunalatvoo ja virginiantädykettä. Laajennettiin nyt kevväällä tarkotuksena jakkoo  noita alakuperäsii, van ryöstäyty homma käsistä. Tää penkki on noin 10metrii pitkä ja kolome levvii.

Orkidea järjestää kukkayllätystä, vein usseita alakukesästä pihalle ja nyt kukkimaan käyp Oncidium ampliatum. Varmaankin se laukas nyt kukkimaan tään, kun yöt on ollu niin viileitä, lämpötilan ero ussein sen tekköö.

Lopuks laitan tähän kuvan kesä kästöistä. Hellehattu! ei tullu hellettä, on ens kesäks. Ja sukkuumme, sisaren vanhimmalle tyttärelle on syntyny pien tyttö, virkkasin hiiren.


Hiir viijään sitten kuhan männään rotinoille, se on tiälläpäin tapana. Karjalanpiirakat, munavoi, vehnäsrinkel, täytekakku tai voileipäkakku, kuuluuvat perinteisiin ja vauvalle jottain. Häntä jäi hiirelle pyllyn alle, nyt hoksasin.

Hyvvee loppuviikkuu!20 kommenttia:

 1. Sinulla on upean värisiä daalioita. Minullakin on runsaasti daalioita, mutta kaikki ovat niitä perinteisiä keltaisia. Kaunis iso kukkapenkki. Tuollaiseen penkkiin naunukset sopivat. - Mukavaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Näitä on vuosien varrella kerräätyny ja meijän pitäs tehä vaihtokauppoo, miulta just keltanen uupuu! Nauhukset on tuossa ihan elementissään.
   Mukavoo viikonloppuu.

   Poista
 2. Kauniit daaliat ja hienot käsityöt. Helteitä ei tosiaan ollut. Ehkä ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Daalioita on nykysin suatavina niin mahottoman monia erlaisii, jos juurakon vuan suap säilymään on illuu usseiks vuosiks.
   Helteitä ei tälle kesälle suatu, toivotaan enskesälle. Ei kuitenkaan mahottommii!

   Poista
 3. Voi miten upeita kuvia, niin kauniita kukkia♥ Käsityöt on myös hienoja,näppärä kyllä olet!! Mukavaa elokuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Kukat on ollu tänäkesänä rehevii ja kukkinukkii hyvin, kanna ei nyt taija miulla keritä kukkimaan ensinkään.
   Mie oon kästyöimmeinen, nyt sattu nämä.
   Mukavoo elokuun jatkuu siinekkin!

   Poista
 4. Voi, sulla kukkiivat jo joriinit ja kärhöt. Mullon joriinit aika heikos hapes. Istutinki ne nii myähää. Tua ylin näyttää samalta ku mun 'Härmälääne' Niin ne suunnitelmat pakkaa muuttua. Tuli komia kukkapenkki.
  Ihania virkkuutöitä :) En eres muista, koska oon virkannu, siiton kauvan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos navettapiika! Miullakin nyt alottelloot, laiton esikasvatukseen kasvihuoneeseen toukokuun alussa ja istutin aika myöhään muahan kesäkuulla.Tuo ylin on peruspunanen ja sitä on tiälläpäin ollu samoin kun tuo violetti, niin pitkään kun mie muistan. Miten vuan säilyyt talavesta aina on arvotus! Isokukkanen keltanen kaktusdaalia miulta hävis! Kärhöissä on monta enskertalaista, kun se toissatalavi hävitti. Jalokärhöt tais männä kaikki. Nauhuksille tuo on paraspaikka puolvarjo ja vahva mua.
  Vuosia on miunkin virkkuusta, vielä muistin!

  VastaaPoista
 6. Kauniit daaliat. Onko tuo ensimmäisen kuvan daalia vanhaa kantaa? Minulla on saman näköinen, vanhakantainen itselläni.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Kruunu Vuokko! Kyllä on vanhoo kantoo ja tuo violetti myös. Edellisessä postissa on isokukkanen vaaleanpunanen kanssa vanhoo kantoo! Kun ei vuan hallat tulis aikaseen, niin sais nauttii kukista!

  VastaaPoista
 8. Kiitos vastauksestasi. Sinulla onkin sitten todella vaalimisen arvoisia kaunottaria.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 9. Upeita daalioita! Toivotaan pitkää lämmintä yöhallatonta syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Oon oikein ilonen jotta nämä on säilyny näinkin pitkään, Nää ol muatilalla tuvan ikkunan alla penkissä joka vuos. Miunmielestä ei näissä oo tuholaisii, ainakaan en oo huomannu. Tiällä Rannanpihassa oon laittanu ussiimpaan penkkiin. Toivotaan lämmintä syksyy!

   Poista
 10. Mahtava kukkapenkki kokonaisuudessaan! Daaliat ovat niin kauniita, mutta nyt jo varoitellaan halloista. Meillä kukinta alkoi kovin hitaasti. Mukavaa viikonavaihdetta!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Pirkko! Normaalii myöhemmässä nää on tiälläkin. Miekin tykkeen rantapenkistä. Siinä on noita kookkaita perennoja ja kun tää meijän piha laskoo hiukan järveenpäin, niin isot perennat näkkyy vielä rappusillekin. Toivottavasti ei tule halloja, meillä tuo järvi suojovaa, van kaurat on vielä osittain vihreitä ja niille se ois erittäin paha.
  Hyvvee pyhäpäivee!

  VastaaPoista
 12. Onpa sinulla muhkea kukkapenkki! Upeita ovat joriinisi, toivottavasti hallaa ei tulisi vaikka sillä jo pelotellaan. Intiaanikesää syyskuuksi odottelen - toivottavasti sadetta ei paljoa tulisi ainakaan enää. Suloiset virkkuut :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos Saila! Muhkea tosissaan! Nauhukset lpettaa kukintoosa, purppurapunalatva alottelloo. Virginiantädyke on jo muutaman vuotena tehny siementaimia, oon suanu antoo etteenpäin. Istutin tuohon etalalle jaloangervoita ja kurjenpolovia, etteen pikkusydäntä ja orvokkia. Lisäks on nyt alakuun kesäkukkia lisäks. Kyllä pitäs pouvistuu tai ihmeet tulloo, Pekalla on tarkka kirjanpito neljäkymmentä vuotta taaksepäin ja on joskus ollu huonompiakin kesiä. Miärällisesti ei mahottomasti oo vettä satanu!
  Välillä on mukava tehä tuommosiikin töitä.

  VastaaPoista
 14. Oih, miten ihania daalioita... ja herkän kauniita kärhöjä.
  Onneksi olkoon, voitit Sarin puutarhat -blogin arvonnassa! Annathan minulle postitusosoitteesi, niin palkinto saadaan lähtemään sarinpuutarhat@gmail.com
  Mukavaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
 15. Kiitos Sari kommenttiloista! Nyt on daaliat ja kärhöt loistossaan, vettä ovat suaneet ja aurinkuukin on luvassa. Syksy on kaunista aikoo!

  VastaaPoista

Kyllä keikuttaa!

 Kevät nimittäin. Kylymee on ollu ja rakeita ja räntee kuurotellu. Tänäaamuna herättiin lumivalkoseen aamuun. 2-3cm. tul yön seutuun. Talavi...

Suosituimmat artikkelit