Rannan pihassa

Rannan pihassa

lauantai 29. heinäkuuta 2017

Naapurin tumma poikamies ja kaunotar!

Kerrompa teille muiston!

Meillä ol nuapur, poikamies ja mitä parrain nuapur mitä voip olla! Hänen maihen läpi on meillä viljelysteitä ja tie tännekin. Aina kun työkonneet suuren, hiän levitti tiepuolia enemmän kun tieoikeus ois ollu ja sano jotta pittäähän sitä kulukemaan piästä, samoten jos mihin työhön appuu tarvittiin ol valamis kun partiopoika! Ja kun tul aika siirtyy eläkkeelle ei hiän huutokauppoo maillaan pitäny van tul Pekalle sanomaan jotta ostatko sie ja myö annettiin myöntävä vastaus.

Hänellä kasvo tuvanikkunan alla ruusupensas, kasvaa vieläkin, sano Seppo miulle jotta käy hakemassa sitä. Hänelle sen toi mökkiläinen Joensuun Niinivuaralta! Miulla se vuan jäi ja jäi, kunnes sitten toistakymmentä vuotta sitten kevväällä tul sen aika ja kävin sitä muatilalle. Ei Seppo sen nimmii tienny, enkä miekään oo varma. Vuos siitä Seppo sairastu eturauhas-syöpään ja kun se kevväällä todettiin ol hautaiset syksyllä. Se ol suur järkytys meille ja muillekin nuapurloille.
Aina kun ruusu kukkii muistellaan meillä Seppoa!


Sepon ruusu. Tää on noin reilu metrin korkunen, vaaleanvihreät lehet, hieman kiiltäväpintaset ja lehykät pyöriikärkiset, lehykässä yheksän lehtii. (Kuva on vähän liian vaalee.)
Oiskohan 'Mustialanruusu' piikikäs, van ei paha. tekköö juurvesoja jonkunverran. Meijän tuet on vähän 'julumat', viimekesän navettaprojektiin tul ritiläpalakit betonivalimosta, niin niihen välissä ol nämä kestopuiset metristä kahteen olevat puut, löysivät hyötykäyttöön!


Oisko 'Mustialanruusu' ? Kaunis jokatappauksessa. Tuoksu on hieno! Satteisena kesänä nupuilla on taipumus homehtuu!


Sitten se 'kaunotar'. Kanadanlilja. Tässä ol kolome kukkavartta, poistin pioniloista vanhoja kukintoja ja naps, leikkasin sen kolomannen van se kukkii pöyvällä. En muista mistä tämän oon tilannu ja tää levivää hissukseen. Yhen uuven varren tekköö joka kesä ja vanhemmissa kukkien miärä ja kerrokset lissääntyy vuosittain. Tällähetkellä on kolome erkorkusta vartta jotka eivät vielä kuki.


Voiko enempee kukkii olla. 'Sävel' pistelöö parastaan, tämä kylymi sillon toissatalavena ja kevväällä leikattiin sitten. Otti juuresta uuven kasvun ja ikinä ei oo kukkina näin kovasti, kukka aukivaa hennon vaaleanpunasena ja valakenoo sitten, tuoksu on hyvä.


Tämä kuva on vähän valottuna, 'Snow Pavemen' kukat hennon lilat, tuoksu hyvä ja paljon piikkiä, puoltoista metrii korkii.


Kauniisti kukkii 'Bowl of Beaty' varjosemmassa penkissä.
Zinniat, ylinnä 'Zahara Double Mix Brilliant' ja alla 'Lilleput'. Heitän koulitessa ussiimman taimen ja tätä pienmpee en oo latvonu.


Tässä on miun Suomi satavuotta, isossa sinkkisaavissa matala daalia 'After Dusk' pieniä nuppuja tulossa, valakonen mukulapegonia, orvokki, liila amppeli lobelia, koriste bataatti ja nätklmee hennon vaalean sinisenäTämä penkki on talon pohjopuolella ja siinä on kuunlilja, varjolilja, sinivaleunikko joka lopettelloo kukintoo, ja sormivaleangervo. Nämä on kasvanu valtaviks. ja kuunliljoista leikkoon kukkavarret pois. Tämä laitimmainen on vähän outo, se kihartaa lehtesä ja on vaaleempi kun muut.


Koristeporkkan on kanssa kauniissa kukassa.


Tämän kuvan laitoin siitä syystä kun tässä kivessä on 'hylly',  siinä on muutama sentti hiekkasekasta multoo ja hyvin se siinä viihtyy. Pääskynmaksaruoho.


Lopuks kuva vanhasta pelakuusta joka on koivunkannon piässä taivasalla, sai on hoitanu kastelun!

Mukava kun kahoit! Vaikka tul pitkä postaus! Ja kuvat on vähän vaaleempii jostain syystä, vika varmaan kuvvoojassa!
Saisinkohan seuraavaan kertaan pelekän pelakuupostin! Hyvvee alakavoo viikkuu ja Olli tulloo vaimonsa kanssa kesälomalle tänne. On vuotettu!19 kommenttia:

 1. Ei ollut liian pitkä postaus, olisin pidempäänkin mukana jaksanut :D Paljon oli ajateltavaa ja paljon kaunista. Upeasti kukkivat ruususi, tuo Sepon ruusu vallankin ja Sävel mukana upeana kukkapilvenä.

  Mainen matka ihmisellä on monenkirjava, on iloa ja surua - terveyttä ja sairautta, kaikenlaista mahtuu. Mutta kiitollisuus, se on yksi elämän suurimpia voimia rakkauden ja välittämisen ohella. Teillä oli suuri onni ja ilo, että naapurina oli tuollainen ihminen, varmaan hänkin maisella matkallaan oli kiitollinen saadessaan olla teidän naapureita! Kiitollisuus kantaa pitkälle, upea Sepon ruusu - näyttää tosiaan Mustialan ruusulta, sellainen meilläkin pihalla kukkii - antaa hyvän mielen ja onnen tunteen.

  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinne teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila.
   Kyllä yritettiin olla apuna myökin Sepolle päin. Lämpimäisii toimitettiin ja Pekka aina muisti syvänliäkkeellä jouluks. Ei hiän sitä enmmälti käyttäny niin kuin ei meilläkään, Villasukkia (en ihe neulo) van on neuloja sukkuu siunaantuna mie annon joululahjaks. Se on merkillinen assii miten voip suaha sielunkumppanin jostain ventovieraasta! Ja kiitollisuus on se oikii sana tästä ystävyyvestä!

   Poista
 2. Onpa kaunis Sepon muistoruusu! Ja 'Sävel' on aivan upea, ja tuo kanadanlilja! Omani ovat vielä nuorempia, ei ole vielä noin monikerroksellisia kukintoja. Mutta kauniita ne ovat joka tapauksessa ja kukinta näköjään pitkä.
  Kylläpä teillä on kaunis ja viihtyisä piha.
  Mukavaa vieraiden kanssa oloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila.
   Sie kun oot asiantuntija, niin ootko Mustialanruusun kannalla? Miulla on toinenkin keltanen lilja, jonka juurella on särkän perennataimiston lappu, kanadanlilja. Lehet siinä on niinkuin liljoissa on, nupulla vielä ja kukka samantyyppinen kuin tuo toinen, näitä vaalin aarteena. Tämä kesä on ollu kasveille tiällä hyvä ja toivon tosissaan jotta työ suatta vettä, seuroon siätiedotusta jotta joko satas sinne!
   Olli kun lähti kouluun Lappeenrantaan ja sitten sinne Helsinkiin töihin, niin on mukava kun hiän tulloo entiseen tappaan tänne, työsesonkiloina auttamaan velmiestään. Tiällä se lommailu ylleensä männöö työn merkeissä!

   Poista
  2. Sepä on mukavaa, että veli tulee auttamaan!
   Voi, en ole mikään asiantuntija, ruusuja kun on niin mahdoton määrä. Ainoastaan tajuan, miten häviävän pienen osan niistä tunnen. Mustialanruusulta tuo kyllä näyttää, mutta olisiko lehdet siihen verrattuna aika vaaleat...? Tai sitten se on ne hailakat kuvat, minkä sanot, kun saa lehdet vaaleiksi. En ole tutustunut Mustialanruusuun kovin läheisesti, joten lehtien muodosta sun muusta en niin osaa sanoa.

   Poista
 3. Ihanat naapurit pelastaa monelta murheelta. Seposta jäi teille hiano ruusumuisto, muiren lisäksi. Oi mikä kaunotar ja sopii färinsä pualestä tuvan färihi just eikä melekee. Tsinniakki nua muhkeeta. Mulla muutama raasku. Upiasti kukkiva pelakuu. Viihtyysää viikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos navettapiika.
   Nuapurapu ja nuapurit ylleesä on vaalimisen arvosii asioita. Monta muutakin muistoo on! Se on kaunotar ja aarre suorastaan. Kesäkukat alakaa nyt kukkii, ja siullahan on kaikki niin hyvinvoipii kuvien perusteella. Miulla on sellanen käsitys jotta pelakuut ei hirmusesti tykkee jos niille sattaa niskaan, tää on poikkeus!

   Poista
 4. Ei yhtään liian pitkä,koska noin upeita kuvia katselisi vaikka kuinka ja kauan😍👌Siellä on niin ihanan näköistä ja tuo Sepon muistoruusu..liikuttavan kaunis💕 Leppoisaa kesänjatkoa sinne teille☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja.
   Sepon ruusu on kaunis. Ruusut on kauniita, eikä tänäkesänä oo kirvoistakaan ollu mittään ongelmoo, kun on ollu viileää. Kyllä kasvikuvat on ylleensäkin, samoten kun luonto-ohjelmatkin mukavii. Illalla tul avarassa luonnossa paratiisilinnuista ja kyllä on kommeita lintuja. Mualima on kaunis kun vuan säilys tämmösenä!

   Poista
 5. Ihana tuo kertomus Seposta ja ruususta. Rakastan kuulla tuollaisia :) Muutenkin kiva kirjoitus ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava on mukana kulettoo kauniita muistoja immeisistä läp elämän. Tiällä muaseuvulla ylleensä nuapurit on samat koko elämän, sukupolovet vuan vaihtuu. Kiitos Pauliina kommentista!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Anneli haasteesta. Käympä kahtomassa!

   Poista
 7. Ihania naapureita löytyy ja pitäkäämme heistä huolta niin kauan, kun saamme yhdessä kulkea. Mikä onkaan kauniinpaa, kui muistaa Seppoa ruusun tuoksussa. Kyllä se varmaan Mustialan ruusu on, tunnusmerkit ovat sellaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Seppoa muistamme muutenkin ja ruusun kukkiessa vallankin. Nuapurit on hyvä assii, ei meitä oo yksieläjiks tarkotettu! Pitkään luulin sitä Papulanruusuks, van kun perehyin assiiseen huomasin jotta se ei ainakaan oo se.

   Poista
 8. Voi miten upea Sepon ruusu ihan uskomattoman paljon kukkia. Minulla oli samantyyppinen ystävältä saatu vanha tuntematon ranskanruusu jonka kukat eivät myöskään kestäneet vettä mutta pahus kun paleltui ja enkä ole ilennyt uutta alkua pyytää. Haaveissa olisi joskus saada oikein iso ruusupenkki johon voisi kerätä kaikkia ihanuuksia. Kiva postaus, ei liian pitkä. Mukavaa kesäistä viikkoa sinne päin. -Katja

  VastaaPoista
 9. Kiitos Katja. Miusta tuntuu jotta tää on ruusujen kesä, ei meillä mitkään ruusut oo näin kovasti kukkineet millonkaan. Miun pittää hankkii vähän tummempii lisäks, kaikki on niin hempeitä!

  VastaaPoista
 10. Oi, miten kaunista kukintaa kaikissa kuvissasi! Ja tuo ´Sävel` on aivan uskomattoman kaunis ja niin täynnä kukkia. Ihanaa, jos minunkin pienokaisestani kasvaa tuollainen kaunotar.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Riina. Nyt on kukkinu kaikki kasvit hyvästi. On ollut sopivasti saitta ja lämpyy, paitsi kasvihuoneesssa sais ollo enempi, jotta tomatit kunnolla kypsysivät. Mua on tiälläkin kuiva, ei taho onkimatoja löytyy! Kyllä se siullakin kuhan vielä kasvaa, niin kukkii kommiisti.

  VastaaPoista

Suorastaan kuumoo!

Kuumoo on ollu.  Meillä on ollu 10 päivee putkeen, keskimiärin 28 astetta. Parraimmillaan 33 astetta. Yöt on ollu 14-16 ja ilimavirtaus pohj...

Suosituimmat artikkelit