Rannan pihassa

Rannan pihassa

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Heinäkuun kuvia!

Pionit vielä kukkivat ja on vielä muutama sellainen joka ei oo aukassu yhtään kukkoonsa vielä.
Muanantaina nostettiin pellit varaston katolle ja mie kun en uskalla nousta puoltatoista metrii korkiimmalle, niskat kenossa kahoin allaaltapäin, niin sekö lie miulle selekään käyny, niin nyt kippuillaan selän kanssa. 600 Buranan voimalla ollaan pärjätty, van jos ei nyt ala asettuu niin liäkäriin on mäntävä. Oon tehny kaikenlaisii hommia mitä kärsii tehä, liike on lääke sanotaan.
Perjantaina paistoin ruisleipee, juuri on vanha ja oon jakanu sitä monelle palluumuuttajalle ja nuoremmille jotka haluvaat tehä ihe leipee. Rannanpihassa on meillä neljän leivän uuni ja tiukkapelissä jos ei oo suuria leipiä soppii kuus. Tää kesä on ollu hyvä siitä kun ei oo ollu kuumoo niin voip lämmittee uunii ja paistoo vaikka piirakoita. Aiemmin paistoin piirakoita joka lauantai, nyt harvemmin.


Miulla on puinenkin tiinu, van en sitä kesällä käytä kun se haristuu ja pitäs liottoo monta päivee. Tässä oon juuri alustanu taikinan ja laitan sen kohhuumaan. Jauhot on Liperinmyllyn kotmaiset ruisjauhot, ja  oon hyväks havainnu. Juuren säilytän pakkasessa.


En muistanu leipomisvaihetta kuvata!


Onkohan tässä Kiinan ja Japanin esikot rinnakkain?


Tämä pioni on metka, en muista nimmii. Aukivaa hennon vaaleanpunasena ja muuttuu vanhetessaan valakiiks, sisällä on tummia viiruja.


'Bunker Hill' ja vieressä Kellokärhö alottelloo kukintoosa.


'Bowl of Beauty'. On miulla vähän varjosemmassa ja aukoo nyt ensimmäisii nuppujaan.


Marhanlilja 'Manitoba Foxin'


'Russian Red'. Nämä marhanliljat ja kaks muuta tilasin Englannista muutama vuos sitten. Nämä on kasvanu hyvästi ja ovat jo miusta pitempii ja vahvoja , muut kaks ei oo vielä kukkineet, ne kasvattelloo vielä ihtiisä.


Tämä valakonen varjolilja melekein piäs kukkimaan salloo!


'Ilo'


'Lumo'. Nämä hankittiin sillon kun ne tul markkinoille. Nää on hyvin suuria.  Ilossa ei juuri oo piikkiä van Lumossa sitäkin enemmän, ihan pittää varoja kun lähelle männöö. Kommeita ovat! Kolome vuotta sitten edemänny äitini ja isä tulivat meille aina kahtomaan kun 'Ilo' käyp kukkimaan. Tuop muistoja mieleen!


'Teresanruusu' Tätä siirsin muatilalta tänne samoin kuin Valamonruusuu ja muutamoo muutakin.


Hups! Paistaapas aurinko ja hualistuttaa kuvan, Valamonruusu on kaunis väriltää

Seuraavaan postiin yriän laittoo lissee ruusuista kuvia, keltasta miulla ei vielä oo van hankintalistalla on ja muutama pensas on jotka ei vielä oo kukkina. Kirjoapteekkarinruusu 'Rosa Mundi' toissatalavena meinas kuolla ihan kokonaan, van on toipilaana ja tek yhen vähän toislaitasen kukan, ei oo oikein loistossaan.

Pekka laitto varhasperunat 'Jussi' kiehumaan ja mie ruppiin kanttarellikastiketta kyhheemään. Käytiin uamulla mehästä entisiltä paikoilta kahtelemassa van ei nähty yhtään nuppineulanpiän kokostakaan. Tästä rantakoivikosta suatiin sen verran jotta kaks henkii suap pienen kastikkeen. Kuivuus on vieny varmaan, kun muina vuosina on suatu ihan mahottamasti ja pojat kun ol nuoria teinijä niin suahakseen ommoo rahhoo keräsivät paljon ja ravintolaan möivät!

Hyvvee tulevoo viikkuu.
Kiitos kun jaksot kahtuu!

20 kommenttia:

 1. Oi miten herkullisen näköisiä ruisleipiä. Hienoa kun osaat tehdä niitä itse. Kaunista kukintaa on puutarhassasi, ihanat pionit. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipä se miehen ja naisen tiellä pittää. Ei se aina onnistu. Kaupassa käyvään kerran viikossa, niin koissa leipominen on pien pakko. Nyt on monenmoista kukkivoo ja se on mukava assii. Ihmeen pitkään pioniloissa riitääkin kukintoo.
   Hyvvee alakavoo viikkuu!

   Poista
 2. Vesi herahtaa kielelle ruisleipäkuvista! Oi ja voi kun on kauniita ja herkullisen näköisiä.
  Nuo esikot ovat niin ihanat, olisipa kosteampaa niin minullakin viihtyisivät, nyt täytyy yrittää pitää hengissä paria viimeistä kastelemalla päivittäin, kun ne ovat ihan lurpallaan ja nääntyneinä. Kukkia on turha odottaa, harmi vain.
  Aivan ihania ruusuja teillä! Pihassanne on varmaan huumaava tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun herkku on kannikka ja siihen lämpimään kannikkaan kun voita sipastaan niin vot. Minnuu ihmetyttää nää muutamat kukkijat, esikot oon pitäny kevätkukkijina ja vielä puskoo laukkoja jotka on nupulla. Toivon sinne teillekin vettä jotta kaikki ei ihan niäntys! Jalostuksella on Ilosta tuoksu mänetetty, Lumo pikkusen tuoksahtaa. Onneks on noita tuoksuvii, ruusuntuoksu on parraita tuoksuja.

   Poista
 3. Todella herkullisen näköisiä ruisleipiä! Uunituore leipä on kyllä ihanaa. Kaunista kukkaloistoa puutarhassasi, upeat ruusut ja pionit! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkku se on leipä, ja kun siihen ei kyllästy ensinkään. Miusta ruusupensaat on aika heleppoja hoijettavvii. Jaloruusuja en oo laittanu kun 'Quen Elisabeth',se on kukkinu jokakesä, on varmasti äärirajoilla kestävyyven suhteen.
   Hyvvee viikonalakuu siullekin!

   Poista
 4. Nuo ruisleivät näytti niin herkullisilta ihan vesi tuli kielelle:) Upeaa kukkaloisto siellä! Toivotaan kovasti että se selkä siitä rauhottuisi ja lakkaisi kipuilemasta♥ Kaunista kesäpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruisleipä on se meijän vakioleipä. Tää kesä on varmasti ollu kasviloihen mieleen, kun kaikilla kukoistaa! Elän toiveissa jotta suan selekän kuntoon, eppäilen oiskohan noidannuoli! Ei oo miulla selekä tätä ennen renannu! Meillä ol saipäivä, nyt on luvassa pouvempoo ja lämpimämpee. Tulloo niitä kauniita kesäpäiviä vielä!

   Poista
 5. Tuollaista kotona leivottua ruisleipää saa harvoin, joten ihan tässä sylki herahti kielelle kuvia katsellessa.
  Samat ruusut kukkivat sinulla kuin minullakin. Minun Mundini kuoli edellistalven ankaruuteen ja kävin ostamassa uuden, joka nyt kukkii muutamalla kukalla.
  Toivottavasti selkäsi paranee pian. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon myyjäisiin leiponu leipee ja tiälläpäin leivät ja piirakat ylleensä loppuu kesken. Suoloo on kotonapaistetussa vähemmän.
   'Ilo' ja 'Lumo' on kasvanu isoiks, ja vaikuttaa aika kestäviltä.'Sointu' on kanssa kukassa, se män toissatalavena van leikattiin se sitten kevväällä ja nyt kun se kukkii, niin kukkia on ihan mahottomasti ja tuoksuvii. Laitan seuraavaan postiin siitä kuvan. Mundi taitaa olla aika arka?
   Selekä toivottavasti paranoo. Mukavoo viikkuu siullekin!

   Poista
 6. Usai perunoita ja knattarellikastiketta - ihanaa, mekin saatiin jo maistella! Olispa ollut tuo ruisleipä siihen, mutta kesällä paistan vaan hiivaleipää tai sämpyloitä. Upeat ruusuvalikoimat on teillä! Hyvää viikon alkua!

  VastaaPoista
 7. Kesässä on parasta kun suap kaikenlaisii herkkuja mehästä ja mualta. Mustikat mehässä alakaa muuttoo värrii ja mansikoita on säilötty. Lämmin hiivaleipä on ihanoo mustikkahillon kanssa, tiällä tehhään sellasta, mustikat kevyesti survotaan ja lisätään vehnäjauhuu ja sokerii maun mukkaan, nautitaan kylymän maijon kera, nam! Ruusupensaat on heleppoja ja kauniita. Hyvvee viikon jatkuu sinne.

  VastaaPoista
 8. On itte tehty leipä aivan toista, ku kaupan omat. Palio sullon ruusuja, on varmasti palio tilaaki niille. Tykkääsin pensasruusuusta, just niire helappouren takia, mutton nii vähä tilaa. Toivottavasti selekä lakkaa pia vihoottelemasta!

  VastaaPoista
 9. On se! Mie ajattelen sitäkin kun leipomoihin suattaa jauhoja tulla ulukomailta ja ne viljat valamistettaan glyfösaatilla, onkohan kerenny haihtuu ne aineet? Ruusuja on tullu hankittuu ja laitettuu kukkapenkkien taustoille ja tonttii kierävän ojan reunoille mihin näyttäs sopivan. Selässä onkin issias ja miulla on hyvät venyttelyohjeet, oon tehny niitä parpäivee ja paranemaanpäin on selekä, antaa jo nukkuu. Jos säikäyksellä piäsen niin hyvä!

  VastaaPoista
 10. Löysin tänne kun etsin puutarha ideoita omaa blogiini. Tulin ja jäin. Paljon mielenkiintoista asiaa löytyy täältä täytyy tulla uudestaan ihan ajan kanssa. Lämpimästi tervetuloa vastavierailulle! Terkuin Katja

  VastaaPoista
 11. Mukava kun löysit. Mie ajattelin laittoo vähän muutakin juttuu, kun pelekästään kasvikuvia. Mie oon aika vihree tässä hommassa van ajankanssa se suttaantuu. Tulen käymään siun blogissa! T. Ulla

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos pioni! Tämä on niin kaunista aikoo puutarhoissa!

   Poista
 13. Onpa komeita ruisleipiä! Niitä täälläkin leivotaan, mutta nykyään pidän juuren jääkaapissa kun tuntui että pakkasessa sen toiminta heikkenee. Liperin jauhoja minäkin käytän, ennen hain suoraan myllystä. Kuinka saat leivistä noin pitsimäisen kauniita. Mullakin taikina nousee, mutta leivät nousevat rumasti repeillen.

  Ihania kukkijoita pihallasi, komeat liljat!! Tuota Jussia ajattelin hankkia myös, onko se kuinka jauhoinen?

  Mukavaa viikonloppua Ulla!

  VastaaPoista
 14. Kiitos Saila!
  Laitoin siulle sähköpostiin ruisleivästä, kun tänne blokiin tuo kommentti tul myöhempään, niin kerkesin sinne kommentoija.
  Jussi on meleko jauhonen, ei oo hajonnu keitettäissä! Nicola on meillä pellossa ja sitä ei oo vielä kahottu minkalainen se on, uus meille sekin.

  VastaaPoista

Suorastaan kuumoo!

Kuumoo on ollu.  Meillä on ollu 10 päivee putkeen, keskimiärin 28 astetta. Parraimmillaan 33 astetta. Yöt on ollu 14-16 ja ilimavirtaus pohj...

Suosituimmat artikkelit