Rannan pihassa

Rannan pihassa

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Taimikasvatusta ja kukkivia.

Miulla on pelargonioita talavetuksessa osa navetalla ja osa tiällä Rannanpihassa. Ja oon tehny nyt koetta, navetalla leikkasin pelakuut  helemikuun lopulla ja mullat vaihoin maaliskuun puolessavälissä. Paikka on miulla etelään antavalla tankki- ja toimistohuoneen ikkunalla. Rupesin lannottamaan siellä olevia kukkia lehmän virtsalla, sankolliseen vettä 4-5 dl pissii, pelakuut kasvo ihan silimissä ja nuppuja on runsaasti ja isoja. Samoin tein asterin taimia ja niitä kastelin laimiimmalla seoksella. Tiällä Rannanpihassa tein samoin alakutoimet ja kastelulannoksena on punasta kastelulannosta ja kanankakkaraetta sekotin pelakuitten multaan. Navetalla kasvaneet on huomattavasti parempii ja oon ruvennu ajattelemaan, naudanvirtsa sisältää typpii 1.5 fosforii 0.1 ja kali on niinkin korkii kun 4.5. Onko se kali vahvan kasvun takana, kun nyrkkisiäntö on typpi kasvattaa lehtii ja fosfori kukittaa.


Nämä on navetalla olleet, tummanpunainen pelargonia 2kpl, vaaleanpunanen kaskas ja uutena kokkeiluna näkkyy oikiissa reunassa nätkelmän ensimmäistä sinistä kukkoo. Laatikko on 1m.

Laitan lissee pelakuu kuvia kuhan pöyhtyyt vähän lissee.


Ei mikkään hyvä kuva navetalla kasvaneet kiinanasteri, Semi-Tall mix vasemmalla ja koreatörmäkukka oikiilla  ja siemenkylyvö harsokukka, kuvat taimista on jo viikon vanhat.


Tämä on tähtikesäputken ensimmäinen kukka näkyvissä.


Tässä oikiissa reunassa kesäasterii joka on suanu lannotteeks punasta kastelu lannosta ja vasemmalla naudanvirtsa lannos, ero on jonkiinlainen.


Tsinnia "Lilleputt" ensimmäinen kukka on aukiimassa.
Lisäks mie kasvatin Jättiverbenoo, Leijonankittoo, koristehirssii, jänönhäntee, samettikukkoo ja voip olla jottain muutakin, Ainu mitä en suanu  itämään ol hämähäkkikukka . Laitan kuvia kuhan rupivaat kukkimaan.


Mooseksenpalavapensas


Sinivaleunikko

Yllä neljee kurjenmiekkoo, kolome on miun penkissä ja keltakurjenmiekka rannassa, hyvin kukkii tänä vuonna.

Tarhalevisiat kukkii hyvin laihassa hiekkamullassa ja ves ei seiso millonkaan.

Tässä muutamii kukkivii kuvia ja mietteitä lannotuksesta.
Vielä kerron pahastamielestä juhannuksena. Meijän maatila sijahtoo ison mäen etelärinteessä ja navetan takana on peruskartassa 100m merkki merenpinnasta, vielä kun noustaan korkiimmalle mäille, aukivaa sieltä näkymä melekein "puoleen mualimaan" niin siellä on oolu niitty, jota nuapur on viljelly luomutyyliin, mua on hyvin hiekkasta ja ihanteellista niitylle. Lajikirjo on ollu mahtava, kissankäpälee, ketoneilikkoo, harakankelluu, kissankelluu, päivänkakkaroo, hiirenvirnoo ja en jaksa luetellakkaan mitä kaikkii. Kun nyt juhannusuattona mänin sinne kerreemään juhannuskukkia huomasin järkytyksekseni jotta, koiranputki on käyny valtoomaan sitä niittyy ja muutenkin se on käyny mehittymmään. Miulle tul suru puseroon kun ajattelin miten kaunis niity se on ollu. Tiälläpäin jos pellon heittää nykäsemättä, sen valtovaa pihlaja ja koiranputki alta-aikayksikön. Se on miusta surullista ja toivon jotta nää vähenevät viljelijät jaksaa pittee pellot aukiina jotta kaikki ei turreutus.

Ruusupensaat alakaa aukoja nuppujaan ja pionitkin  virittäytyy kukkaan, suankohan niistä seuroovoo postii.

Hyvvee alakavoo viikkuu teille!8 kommenttia:

 1. Lannoituskokeilusi antaa rohkaisevia tuloksia siitä, että lehmänpissiä kannattaa käyttää. Meillä ei ole lehmiä lähimaillakaan, mutta auttaisiko, jos laittaisi Ukkokullan aamupissille kukkapuskiin? Ehkä voisin tehdä vertailevaa tutkimusta. Lapsuudessa lasten potta tyhjennettiin kesäkukkapenkkiin. Hyvin siinä ainakin kehäkukat kasvoivat.

  VastaaPoista
 2. Tätä kokkeiluu oon tehny jo vuosia ja aina vuan vahvistaa miun uskuu. Ja onhan sekin luomuu! Kyllä vanhakansa tyhjenti potat talteen. Sano vuan ukkokullalle jotta käyp joka uamu er puskassa.

  VastaaPoista
 3. Selvää on, että luonnonaine on parasta. Useimpien pitää vain turvautua kemiallisiin kopioihin ja hyvä kun on saatavilla. Käytä sinä ihmeessä omaa luomulannoitetta! Kukkivassa puutarhassasi on tosi runsas lajivalikoima ja taimissa lisää tulossa. Toivottavasti nuo aukeavat ruusut ja pionit saavat aurinkoa!

  VastaaPoista
 4. Onneks on kaikenlaisii lannotteita. Luonnonlannotteita ei voi sisällä käyttee hajuhaittojen takkii. Mie tykkeen kasvattoo kesäkukkia kukkapenkkiin, suap maljakkoonkin ottoo ussimmanlaista.
  Ei miulla oo varmaan läheskään sitä miäree kukkia mitä on näillä muilla blokkoojilla, van ihan riittävästi. Talosta jätettiin rantaan suora näkymä järvelle, ei laitettu puita ei pensaita. Se on paras taulu ja vaihtuva näyttely! Pitkä ennuste taitaa luppailla aika kuivoo ilimoo tännepäin.

  VastaaPoista
 5. Kauniisti kaikki alkaa kukkimaan.
  Pidän tuosta levisiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia lissääntyy koko ajan. Levisiat on nättiä van arkoja talavimärkyyvelle, Yhen oon mänettäny toissatalavena.

   Poista
 6. Hyvät lannoitekokeilut. Kyllä noilla on varmasti väliä. Harmi, että pottaikäisiä ei enää meillä ole. Vaatii kynnystä, että itse menisi tuonne puskiin kykkimään omakotitaloalueella.

  VastaaPoista
 7. Syötäville näitä kokkeiluja ei ossoo antoo, lannotan niitä kompostilla ja tuhkalla, suatan ripata väkilannoksiikin tilaanteen mukkaan, kananmunankuoret kuivoon ja murskoon mullan sekkaan. Ei auta omakotialueella pyllistellä, suattaa tulla sanomista.

  VastaaPoista

Suorastaan kuumoo!

Kuumoo on ollu.  Meillä on ollu 10 päivee putkeen, keskimiärin 28 astetta. Parraimmillaan 33 astetta. Yöt on ollu 14-16 ja ilimavirtaus pohj...

Suosituimmat artikkelit