Rannan pihassa

Rannan pihassa

torstai 13. heinäkuuta 2017

Rakennusbrojekti

Meillä rakennusprojekti jatkuu.


Tästä tulloo puutarhavaja ja mies rakentaa sitä. Vasempaan piähän tulloo uus ulukohuussi ja muu on varasto missä säilytetään pololupyörät, ruohonleikkurit yms.

Meijän elämä on ollu yhtä rakentamista, tilalla alotettiin -83 navetan rakentamisella ja jokavuos on rakennettu, Ville jatkaa isänsä jäläkiä ja viimekesänä ol suur navetta rakennus joka jatku nyt kesällä. Siinä ol kuuven miehen rakennusporukka ja kaikki ol ammattimiehiä, ihan kotmaisii. Ja omat miehet piälle.
Oonkin sanonu jotta nää miehet on syntyny vasara käissä!.
Joka talavi Pekka män mehtään ja kuato rakennuspuut jotka sahattiin kenttäsahalla, nääkiin puut on vanhoo varastuu.


Tässä on ollu miun homma. nää on vanhat ikkunat joita oon kunnostanu. Kitti on öljypohjasta ja hirmu hijasta kuivamaan. Oon ihmetelly millon piäsen mualoomaan piälle ja eilen vahingossa tulin kahtoneeks tiältä tietsikalta ohjetta niin siinä sanottiin jotta kuhan se on nahottuna suap mualata. Alotan sen tännään. Kitti voip kuivoo vuosia ennekuin on lopullisesti kuiva. Yks lasi pienemmästä ikkunasta särky ja sekös harmittaa, se kun ol ohutta vanhoo lassii.Valkolehdokki kukkii saunanvieressä ja tuoksuu huumaavasti, se on levinny aika isolle alalle ja onko sillä joku yhteys kanttarellilöihin, samoilla paikoilla on myöhemmin sitten sienet.Karhun vadelma 'Sonja' istutettiin aitan piähän lämpimään paikkaan. issoon rumpuputkeen ja ensimmäisenä talavena jänis söi aika monta oksoo, tehtiii sille tuki jotta ei ryöhyy joka paikassa.
Talaveks nostetaan verkko ylös niin ei pupu piäse siihen, keritäänköhän ensimmäiset marjat suaha. Matonkutteet on miun luotto sijonta narut!


Aika hyvä yhistelmä!  Koivuangervo ja verikurjenpolovi. Alottelloot kukinttoo.


Eikös oo hempeetä! Oranssi unikko on vähän riitasointu!


Tässä on vähän tummoo violettii keskustassa oiskohan 'Festiva Maxsima'.


'Sarah Bernhardt'Karpaatienkello, tätä oon jakanu monneen kohtaan.


Tämän kurjenpolovi 'Summer Skies' tilasin Tommolasta ja ekat kukat on auki.

Vettä on nyt suatu ja säilörehunurmet suap pikastartin kasvuun, tul sai viimehetkellä viljojen ja muihenkin suhteen ja ollaan siitä kiitollisii, vaikka pionit kumartaakin. Onneks ei kaikki oo vielä aukassu kukkiaan jospa ne kestäs pystyssä.


15 kommenttia:

 1. Hieno tulee varmasti vajasta,ihana kun on omasta takaa taitajia tuollaisten rakentamiseen! Ihania nuo kuvat, niin kauniita. Toivotaan että olisi vielä paljon kauniita kesäilmoja!! Mukavaa perjantai päivää♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Yritetään tehä tätä pienellä butjetilla. Se on ollu isoassii jotta on Pekka osannu rakentoo ihe, ei ois pystytty niitä investointia tekemään jos kaikki ois pitäny vieraalla tiettee. Häntä se vielä kiinnostaakin. Toivotan kauniita ilimoja ja hyvvee viikonloppuu siulle! Ps. onko tää meijän murre siusta vaikiita lukkii?

  VastaaPoista
 3. Muhkeita pioneja parhaassa kukassa! On se vaan hieno juttu, kun vasara pysyy kädessä - siinä syntyy monta isompaa ja pienempää rakennelmaa, jotka jäisi tekemättä peukalo keskellä kämmentä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on tosiaan muhkeita. Pekalla rakentaminen on verissä, jo isänsäkin kiers rakentamassa kivnavetoita sillon ennenvanhaan.

   Poista
  2. Hyvvee viikonloppuu sinnekin!

   Poista
 4. Onpa kaunista. Pionit ovat niin upeita. Vajasta tulee varmasti hyvä ja toimiva. Kiva kun olit käynyt blogissani vierailulla. Kiva saada uusia blogikavereita. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tässä pihapiirissä vanha aitta, toisella puolella on Villen kalastustarvikkeita, ei hiän oo joutanu ennee vuosiin käymään kalassa, on niin paljon muuta työtä van jospa joskus. Ja toinen puol on vuateaittana niinkun ennenmuinoin on sanottu. Tää uus tulloo ihan tarpeeseen. Mie oon käyny siun blogissa jo ennenkii. Hyvvee viikonloppuu!

   Poista
 5. Nonnii. Mukavahan tätä murretta on lukkee. Se ku muistuttaa kovasti savvoo, josta ite oun joskus lähtennä mualimalle. Minäkin piäsin mualaamoon tuota ommoo kasvihuonetta :D
  Todellisuudessa savonmurre on aika paljon jo unohtunut, ja oikein putää mietiä kirjoitusasua, mutta aavistus siitä säelyy aena puheessa ;) Mukavalle näyttää siellä, ja tosiaan niitä kasvarikuvia odotellaan :)

  VastaaPoista
 6. Murre on miusta säilytettävä assii. Olli poika on Helsingisä töissä isossa yrityksessä ja siellä ovat ihastuneet hänen murteeseensa, ulkomualaisiin asiakkaihen kanssa pittää yrittee kuulemma huastoo vähän paremmin. Savonmurre on sekottunu tänne Karjalaankin. Mualauskelit tais pillautuu! Hyvvee viikonloppuu!

  VastaaPoista
 7. Jopas olikin paljon mielenkiintoista! Vai on vasara kädessä teidänkin miehet syntyneet, sama täällä, joka vuosi on joku projekti ja talvet pähkitään uusia :D Tuo mustavattu kiinnostaa ja tuo verkotus on mielenkiintoinen ja langoitus ilman muuta matonkuteella! Hyvä että saitte vettä, meillä on satanut jo riittämiin. Upeaa pionikukintaa teilläkin!

  Mukavaa viikonloppua Ulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on monta samankaltaista assiita, puutarhainnostus, kätevät miehet ja DI pojat! Karhunvattu on kiinnostava, kestääkö se siinä rumpuputkessa, oksiahan suap leikattuu van kun putki tulloo juuria täyteen mitäs sitten, ja kekivääkö kypsyttee marjat hyvinäkään kesinä. Saitta on nyt suatu tarpeeks ja nyt toivotaan poutoo ja lämmintä.
   Pionien kukkia ihaillessa hyvvee sunnuntaita siulle Saila!

   Poista
 8. Joka vuodeksi rakentamista. Aika paljon siis syntyy kesän aikana valmista.

  Kaunista on sinulla kukkapenkeissä.

  VastaaPoista
 9. Myö kun mäntiin yksiin, ol pakko ruveta rakentammaan, mie jäin palakkatyöstäni pois poikiin äitiyslomien jäläkeen, anoppi ja appi asu meijän kanssa ja mummo hoiti pojat ja ukko ol rakennuksella Pekan kanssa, mie sain tehä ulukohommia ja hoitoo karjoo. Siitä sitä suatiin kasvattanneeks karjamiäree ja peltopinta-alloo. Nyt Villellä on tään ajan vaatimuksiin kokonen tila, kun vuan ois terveyttä etteenkin päin. Ens kesäks ei oo meillä suunnitelmoo, van kesäkeittiöö meillä ei oo ja savusaunastakin mie oon huastana, ei vielä Pekka oo lämmenny ajatukselle!

  VastaaPoista
 10. Ihania kukkasia ja hienoja rakennusprojekteja. Vanhat ikkunat ovat todella kauniit. Oletpa taitava, kun osaat kunnostaa sellaisia!
  Kukkaisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Sara! Tuohon rakennukseen suahaan autotallista kaikki ylmiäränen puutarhatarvike pois, se on hyvä juttu. Ikkunan kunnostuksen alotin kansalaisopiston entisöintipiirissä, siellä purettiin ja liimattiin ja alotin kittauksen, tiällä jatkon kittausta ja mualausta nyt kesällä. Nyt ne on valamiit, paikoilleen laittamista vailla.
  Kukkaista viikonvaihetta sinnekin!

  VastaaPoista

Suorastaan kuumoo!

Kuumoo on ollu.  Meillä on ollu 10 päivee putkeen, keskimiärin 28 astetta. Parraimmillaan 33 astetta. Yöt on ollu 14-16 ja ilimavirtaus pohj...

Suosituimmat artikkelit