Rannan pihassa

Rannan pihassa

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kesäkiireitä

Sanotaan jotta eläkeläisillä se vasta kiire onkii! Ja se pittää paikkoo miunkin kohalla,  Mie oon ollu muatilan juoksutyttö tämänkin kessee, oon huolehtinu työmiehiin päiväkahvi evväistä ja siinä onkii aina miettimistä jotta ois erlaista tarjottavvoo, marjapiirasta, kakkuja, mufinssija, kiäretorttuu er laista.  Vehnästä millon vanijaista tai kanelista oon paistanu joka viikko ainakii yhen taikinan, viimekesänä opettelin gluteenittomat kun yks raksamies ol keliaakikko. Ullanpäivä kakku suatiin mansikoista,  jottain aikasta lajiketta, ei ollu niin makkiita kuin Polka. Istutettin nyt kevväällä myökin yks iso lava Polkoo 18 kpl, suahaan maistiiset omasta takkoo. Mansikkatiloja on tässä lähellä ja kaikki pakastettavat käyvään kerreemässä sieltä. Minnuu työllistettään jos tarvihtoo lähtii maatallouskauppaan tai varaosaliikkeeseen. Mies Pekka rakentaa tänne  meille puutarhavajjoo, suahaan siihen laittoo polokupyörät, ruohonleikkur ja kaikkii muutakin tarpeellista puutarhatarviketta. Toiseen piähän tehhään uus ulukohuussi. Perjantaina illalla olin kesätaphtumassa Marttojen merkeissä kahvituksessa, lauantai uamuna hypättiin ennen kuutta junnaan ja mäntiin Helsinkiin rippijuhliin, Olli poika huolehti kuletuksesta siellä piässä ja illalla tultiin myöhään kottiin. Pyhäuamuna aikaseen isän luokse ja sinne kahen sisaren kanssa laitettiin mattokangas, sidokseksi akanpolu / muurahaisenpolku molemmilla nimillä sitä kutsutaan. Laitetaan vielä toinen vähän levviimpi toisiin puihin myöhemmin. Miulla on omissa puissa kaitaliina kevättalavelta en oo nyt joutanu lopettamaan sitä kesällä. Jotta kiirettä pittää.

Männäämpä kukka-asioihin. Pionit ja ruusupensaat alottelloo kukintoosa.


Tämä on vanha tarhapioni, oon sen periny anopiltani ja hiän ol suanu sen serkultaan, oon sanonu sitä "Kertuks" antajan mukkaan, suattaa olla oikiisti Rosa Bella, ikkee varmasti viitisenkymmentä vuotta, miullakin jo ollu yl kolomekymmentä.Tämän nim on katteissa, kun sillon siirsin näitä muatilalta, en siinä hötäkässä älynny nimiä muistutella.


Kiinanpioni Goral Sunset väri on persikkainen. Tämä ostin viimekevväänä ja nyt on ensimmäinen kukka auki. Vanhemmat Kiinanpionit alakaa aukoja nuppujaan hetimmiten.


Ruusuista  suviruusu  Poppius on nyt kukassa.

.
Samoin juhannusruusu jota jo tuoksun tautta suorastaan rakastan. Ovat vissiin sukulaisii nää pensaat.


Mitenkähän lie kevätkello sotkeutunu tähä aikaan kukkimaan, kuva on jostainsyystä huononlainen.


Tässä on taalainkoivun lehestä kuva, ois pitäny ottoo lähemmäks van suap tästä selevän lehtimuodosta. Tämäkin on jo iso koivu, ei tule ihan perinteisiin kokoseks.


Lopuks laitan kuvan keltasesta ryhmäsamettikukasta "Yellow Boy" on sitruunankeltanen ihan hätkähyttävän keltanen ja oisin suanu istuttoo tihhiimmäks van jospa siitä pöyhtyy.

Pionien kukinta jatkuu, aurinkopenkissä talon eteläpuolella on usseita vanhoja pehkoja jotka rupivaat nyt aukomaan kukkiaan, varjosemmissa penkeissä ovat vasta kasvattamassa nuppujaan. Nuppuja on tänävuonna miusta erittäin paljon.

Samoin ruusupensaat ovat tulossa kukkaan.

Laitan lissee kuvia niistä.


10 kommenttia:

 1. Kyllä oletkin ollut ahkerana! Kauniita kukkijoita puutarhassasi, ihana tuo Coral Sunsetin väri. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassautu nuo ussiimmat kiireet nyt yhelle viikonlopulle tälläkertoo. Kaikki kukat on kauniita, nyt kukkii rannassa saunantakana valkolehdokki ja tuoksu on huumaava. Otan seuraavaan postiin kuvan. Pionit on puutarhan kuningattarii. Aurinkuu sinnekin ja tiällä kaivattas vettä. Kiitos kun kommentoit.

   Poista
 2. Onpa ihania pioneja! Vallankin tuo Coral! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on vissiin hyötyneet tästä viileästä alakukesän ilimoista! Mukavoo viikkuu sinnekin!
   Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia♥ ja on nuo Pionit vaan upeita kukkia..minä sain viime vuonna istutettua itsellekin ensimmäisen kerran sellaisen. Aurinkoista alkanutta viikkoa!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Miulla on opettelluu tää kuvanotto. Yhestä se miullakin alako pionin kasvatus ja nyt on varmaan parkymmentä.
  Kaunista kellii sinnekkin!

  VastaaPoista
 5. Hurmaavat pionit ja ruusut!
  Suviruusu kuuluu lapsuuteni kesiin! Sen tuoksu huumaa...

  Lempeitä kesäpäiviä sinne ja mukavaa kun löysit tiesi Mantelilaaksoon!
  Minäkin liityn kauniin blogisi lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ja ruusut on kauniita ja niin on muutkin kukat. Ihan yksinkertasetkin luonnonkukatkin. Näitä ruusuja ja muutamoo muutakin siirsin muatilata tänne, sielläkin ne kukkii parraillaan. Suatiin lopullakin vettä. Säilörehunurmet hyppevää kasvuun ja tarpeen on muillekin.
   Kiitos kun liityit lukijaksi!

   Poista
 6. Kyllä sulla on kauniita kukkia puutarhassasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu onnekas kun mieskin on ollu apuna kasvien laitossa. En voi olla ihmettelemättä kun miulla on blokiystävä niinkin ettäältä! Kiitos siullekin kun oot liityny lukijaks.

   Poista

Suorastaan kuumoo!

Kuumoo on ollu.  Meillä on ollu 10 päivee putkeen, keskimiärin 28 astetta. Parraimmillaan 33 astetta. Yöt on ollu 14-16 ja ilimavirtaus pohj...

Suosituimmat artikkelit