torstai 17. tammikuuta 2019

Kuusi kuvaa kesästä - teemana valokuvaus.

Sain jo marraskuulla tämän haasteen, Vaarin torpan puutarhan Pirkolta. Nyt vasta sain aikaseks vastata tähän. Vaan vielä on aikoo vastata ennen uutta kessee!

Poikien pienenä ollessa kuvia tul otettuu järjestelmäkameralla ja filmirullien kanssa silloin pelattiin.
Kun jäin pois vakituisesta työstä navetalta, ajattelin jotta uus harrastus lievittäs vähän, sitä luopumisen tuskoo! Hankin silloin uuden digi järjesteläkameran. Canon on merkiltään ja sillä räpsin nyt kuvia. Lisäks joitakin kuvia on tullu otettuu puhelimella.  Mielelläni oppii ottasin kuvaukseen. Kansalaisopistossa ei oo nyt sattunu kursseja olemaan. Kameran säädöt on vielä osittain hämärän peitossa.


Kuva on toukokuun lopulta. Kuvassa papintappaja, sarvijäärien heimoon kuuluva. Tästä kohteesteesta otin monta kuvvoo kun halusin tuon kauniin hohtavan sinivihreen sävyn suaha näkyviin. Jotakuinkin omastamielestä onnistuin. Tämä ol tarttunu hämähäkinverkkoon. Teinkö virheen irrottaissan!



 Kuva 'Ilo' ruususta, tässä kukka ja lehti etualalta on piäosassa. Taustalla on epäselevee utusta vihreetä. Kukka ja lehti jotakuinkin oikiin väriset. Ois voinu olla tarkempi kuva.


Tässä kuvassa aistii helteisen kesän. Jotenkin se lämpö tuolla taustalla pilikottavasta järvestä nousoo näkyville. Lapinnauhukset kukassa, preeriamesiangervot etualalla. Tykkeen ihan mahottomasti tuosta nauhuksesta. Kimalaiset ja perhoset oikein sankoinjoukoin pörrevää noissa kukinnoissa.


Sorsaperhe tuolla taustalla keskellä olevan koivun kahtapuolen. Tässä Tarpeen ois putki kamerassa, joka tois kohteen lähemmäks, ei oikein erota mitä siellä on. Tuo assii on tämän kuvan juju! Meillä ois tarkotus koivuja kuajella tontilta ja tuo viärärunkonen ois yks poistettavien listalla. Siinä noin metrin korkeuvella rungossa kasvaa vadelma ja muutama kypsä marja on suatu. Rankemmalla käillä ois alunpittein pitäny raivata tonttii! Ongelma on siinäkin kun polttopuuta on jokapaikaa täynnä, eikä ennee vähhäänaikaan lissee tarvittas. Ei vanerikskaan kelepoo!


Sattupas hauskasti. Valkoalpi etualalla, daalianlehet ihan kuin kuuluisivat tuohon kukkaan.



Tätä kuvvoo suap piä kallellaan kahtuu, oisin voinu malttoo kuvan otossa. Kyse on liemien keitosta lankojen värjäystä varten. Samettikukkoo, sipulinkuoria, kualinlehtiä, hevonhierakkoo, nokkosta, pelakuun kukintoja. Vettä ei vielä kattiloissa ja eikä tultakaan alla. Syksyllä värjätty. Tästäkin touhusta taijan postii laittoo!

Tässä haasteessa olkin pohdittavoo ja miettimistä mitä oon kuvasta hakenu. Haasteessa ol tarkotus perustella , mikä kuvissa viehättää ja mihin oon tyytyväinen. Värit on se mihin oon tyytyväinen. Vaikkakin tää kiepsahti enempi epäonnisiin kuviin. Kuvat on otettu omalta pihalta.


Haasteen on alulle laittanu Pirjo tuplasti terapiaa blogista.
Kiitos Pirkko ja Pirjo!

Syksymmällä näin tämän haasteen pyörivän ja nyt on monella jo katseet suunnattu ens kessään, siispä en nyt haasta kettään tähän.


Kiitos kun kävit lukemassa!



33 kommenttia:

  1. Ihana ruusukuva! Tuo Ilo on mainio pensasruusu. Tykkään siitä tosi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo. 'Ilo' on miunkin lemppari. Viimekevväänä ois pitäny leikata kokonaan alas. Hienuu jotta ruusujen jalostajat on tuon suanu aikaseks.

      Poista
  2. Ruusukuva on tosiaan hieno, ehkä nimenomaan siksi, ettei se ole oli täysin terävä. Tulee taiteellisempi tunnelma. Lapinnauhukset ovat myöskin todella upeita. Paljon mahtui viime kesään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pihan vuosi. En lakkoo ihhailemasta tuota ruusua. Edesmänny äitinikin halus aina tulla kahtomaan kun 'Ilo' kukkii. Tosiaan paljon mahtu viimekesään!

      Poista
  3. Tuo ruusu on tosi ihana ja tausta tekee ruusukuvalle kunniaa! Viime kesä oli tosi ihana ja lämmin, siis kuuma! Mukavasti sorsapoikue pihallenne on taapertanut. Kaunis makro tuosta ötökästä! Lankojen värjääminen olisikin mukava postauksen aihe.

    Kameran kanssa on mukavaa hääräillä. Monta on olemassa asetusta, ei mullekaan kaikki ole vielä tuttuja. Muutama putki mulla on ja niistä olen tykännyt vallankin luonnon eläimiä kuvatessa.

    Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Ruusu on ihana. Ol se kesä kuuma, toivottavasti tuleva ei oo ihan yhtä kuuma. Sorsat suap pihhaan nousta, kanadanhanhille on porttikielto. Naru viritetään rantaan kun poikaset ovat uimaan oppineet. Yli eivät jaksa hypätä ja alta eivät lähe tulemaan!

      Värjäyksestä laitan postii!
      Tuota putki assiita oon miettiny. Apuja siihen tarviin.

      Mukavoo viikonloppuu teillekkin!

      Poista
  4. Kiitos Ulla kun otit haasteen vastaan ja sait tosi monipuolisen vastauksen koottua. Tämä haaste oli siitä mukava, että jokainen voi itse määritellä, mitä kuvasta on halunnut. Ruusu on herkkä ja kaunis tuota kellertävän vehreää taustaa vasten. Värikasvikattilat kuvassa kertovat todllisesta touhuamisesta ja tuo kuvan asento vielä korostaa sitä. Tykkään siitä!
    Mukavaa pakkasviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko. Kiittelen sinnuu haasteesta! Tuohon lopputulokseen miekin tulin vastauksessani. 'Ilo' ei mahottoman suuria kukkia tie, nuput ei homehu ja pensaassa ei piikkiä riesana oo. Värikattilat porisoo melekein joka kesä. Laitan juttuu tuostatouhusta!
      Mukavoo viikonloppuu. Meillä pakkasta nyt uamulla -20*

      Poista
  5. Tulin kysymään että oletko tullut lukijakseni?.Minä asuin Tohmajärvellä 17 ikävuoteen asti, koulut kun kävin, niin muutin joensuuhun, ja sieltä sit tänne turkuun, joka kesä tulee ajeltua lapsuusmaisemissa, rääkkylässäkin olen joskus nuorempana käynyt, niinkuin kiteelläkin toinen blogin on autioituneet-talot.blogspot.com, siellä kirjoitan juureni karjalassa juttua.Tervetuloa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pike. Kyllä mie oon lukijaksesi tullu! Oompa käyny noissa muissakin plogeissasi lukemassa! Karjalaiset on levittäytyny ympäri Suomii ja mualimoo, hieno asia on se.
      Mukavoo viikonloppuu!

      Poista
  6. Hienot kuvat! Kiva ois lukea myös langanvärjäysjuttuja,ennen värjäsin itekki. Yhellä sun toisella oon värjänny, mitä luonnosta löytyy, en ostanu muuta kuin puretusaineet. Aika kellertävää ja vihertävää niistä tuli.
    Viimeks tais olla 2014 kun värjäsin Niemisen hautuumaan eestä tienvarresta kerätyillä lupiineilla :))
    Sipulinkuorta, kuusenkäpyjä, nokkosta, porkkananvarsia, vanhoja tatteja, mitä lienenkään keitelly. Oli se kivaa puuhaa. Ehkä vähän on lankojen loppuja vielä. Nyt en värjää enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie. Laitan juttuu tuosta värjäyksestä. Pitkään oon sitä harrastanu. Nytpä miulla kiinnostus heräs, mistä sie oot, kun tiällä miun kotpitäjästä oot materiaalii keränny. Ootko niemisläisii!
      Mukava kun oot tullu lukijaks!

      Mukavoo viikonloppuu.

      Poista
  7. Ruusukuva on kaunis ja nauhuskuvasta aistii todella kesän lämmön. Mitenkähän se oikein hehkuukin tuolla lailla? Värjäyskattilakuva sai hymyn huulille. Selvästi työn tuoksinassa otettu eikä mietitty, miten saada kaikki parhaiten esille ja asettumaan kuvaan :) Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Lämpö oikein värreil järven yllä, helteisinä päivinä! Puhelin ol taskussa tuota kuvvoo ottoissa. Ja siinä hötäkässä ei tullu mietittyy kuvakulumoo. Monesti jiäp kuvat ottamatta hyvistä tilanteista. En aina muista, jotta puhelimellakin suap kuvia!
      Lepposoo viikonloppuu sinnekkin!

      Poista
  8. :) ihanat kesäkuvat!
    ja sorsaperhe erottu ihan hyvin.
    Kaunis tuo risuaita,tykkään..:)
    mutta hiukan hymyilytti nuo sankot..aattelin nyt on alakanu Ulla keittään "taika-juomaa"
    luin että lankojen värjäystähän siellä touhutaan.ihania hommia!!kesäisiä...oi kesää hiukan ikävä;)
    Mukavia ja Leppoisia viikonloppupäiviä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa.
      Kiertivät koko pihan järvenpuolelta, nuo sorsat.
      Risuaita isän kanssa värkättiin, painunu on jo kaseksempaan. Isäni neuvo vihaksen viäntämisen ja viimekesänä jo vähän popitettiin tuota aitoo.
      Taikakeitoksilta se monesti vaikuttaakin!
      Mukavia viikonlopun päiviä sinnekkin!

      Poista
  9. Nauhuskuvassa on todellakin lämpö aistittavissa. Ruusukuva on hieno ja ruusukin on mainio, istutin viime kesänä yhden Ilon itsellekin.

    Papintappajasta hyvä kuva. Minua aina niin mahdottomasti jaksaa naurattaa kasvien, eliöiden ja ötököiden nimikirjo, siellä on todella osuviakin. Mitähän lie tuon ötökän esi-isät tehneet jotta saaneet moisen nimen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hirnakka. Ol liian helteisii päiviä viimekesänä. Kannatti istuttookkin Iloksesi. Viimekevväänä poistettiin paljon vanhempia oksia ja ois alas pitäny leikata kaikki. Hyvän uuven kasvun otti juuresta!

      Kyllä mukavia nimiä ovat keksineet! Miten lie se vanhakansa ollukkin niin viisas, sitä aina ihmettelen. Ja tuota lajikirjoa mitä meillä on, näkköö kun silimäsä auki pittää!

      Poista
  10. Hianoja kuvia! Koriasti hohtaa papintappajan selekä. Tua sorsakuva on kiva. Sanottakoon, että mun silimät kyllä ensimmääseksi näki tuan airan :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos Paula. Noissa koppakuoriaisissa on tosi kauneita. Luonto on ihmeellinen! Tuo aita on jo painunu kaseksempaan. Alunpittein tehtiin toista metrii korkiiks. Varokkaita korjailtiin viimekesänä. Rajovaa tuonne mehänpuolelle pihhoo, viitisenkymmentä metrii tehtiin. Meilläpäin se on tiiviiks tehty, er paikkakunnilla mallit vähän muuttuu. Lepposoo pyhäpäivee!

    VastaaPoista
  12. Ilmeisesti pörriäiset tykkäävät nauhuksista, sillä kallionauhuskin on kovasti perhosten mieleen. Lapinnauhusta minulla ei olekaan, mutta samantyyppistä valtikkanauhusta.
    Kuvaaminen on mukava harrastus ja tuo uuden ulottuvuuden, kun voi kukkiaan kuvata. Tekniikka ei ole minulla hallussa, eikä taida päähän helpolla upotakaan.

    VastaaPoista
  13. Kiitos Between vastauksesta. Nauhukset on kommeita ja siivekkäitten mesilähteitä. Vaikka en erikoisemmin oo keltasen ystävä, ovat nauhukset just kauniin sävysiä keltasia.
    Tuo kuvaaminen on miullekkin haastava ja oppii kaikelleen tarvihteisin. Jiäpihän niistä huonommistakin kuvista muisto, kahella myöhemmin. Paksu kirja ol kameran mukana, niin pientä tekstii jotta suurennuslassiikin tarvihtoo. Ulukuu opeteltavoo ois paljon!

    VastaaPoista
  14. Kaunis ilo ruusu. Minullakin on puutarhassa tuota lapinnauhus Hietalaa. Komea nauhus, josta minäkin pidän.
    Kauniita talvikukkijoita edeltävässä postauksessasi. Mennyt minulta aiemmin huomaamatta ohi.
    Mukavaa tammikuun jatkoa sinne teille. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko. Ilo ruusu onkin tosi kaunis, kasvo meillä yl kaksmetriseks pensaaks. Kahotaan nyt pitäskö kokonaan leikata alas, kasvattaa hyvästi juurvesoja. Meillä rantapenkkiin paistaa vuan uamuaurinkoo Ja siinä on nauhukset. Kommeita ovat purppurapunalatvan ja virginiantädykkeen välissä.
      Orgideat ovat vielä kukassa, lewisia alakaa nyt lopetella.
      Mukavoo tammikuun loppuu sinnekkin.

      Poista
  15. Mukavaa tammikuuta! Minäkin olen blogilinjoilla taas!

    VastaaPoista
  16. Onko täydellinen kuva se paras vai se, jossa on joku juju?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta Ritavuoren juurella. Siinäpä se, tuota sietää miettii!
      Mukavoo loppuviikkuu!

      Poista
  17. Todella kauniit kuvat, upea tuo ruusu! Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu. Ruusu on upea kukkiissaan!
      Iloa sinnekkin viikonlopulle!

      Poista
  18. Kaikki kuvat ovat niin kauniita. Nauhusta sinulla onkin paljon ovat tosi kauniita
    Minullakin on lapin nauhusta vain pieni puska. No kunhan jonkuun verran kasvaa isommaksi
    niin on näyttävämpi:)

    VastaaPoista

Kevät mielessä.

 Jokohan ois kovimmat pakkaset ja lumisateet tältä talavelta loppunu! Meillä on ollu kovia pakkasia ja runsasta lumentuloa koko talavi. -36 ...

Suosituimmat artikkelit