Rannan pihassa

Rannan pihassa

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Kaikkea kesässä

Tänä uamuna ol näky järvellä. Hinnooja veti pitkee tukkilauttoo Puhoksesta, miäränpiätä en tiiä. Sillon tällön tämän näkköö. Jyskytys alakaa kuuluu kaukoo ja vauhti on hiljanen, "pässi" puikkelehtoo puolelta toiselle ja ohjovaa reimareitten välissä lauttoo kulukemaan. Tuulisella siällä eivät hinnoo ensinkään. Syksyllä se on kauniisti valastu niin hinnooja kun lauttakin. Valtamerilaivojakin myö nähhään, ne on hiljasii eikä tuo paljuu aaltoja rantaan. Kuvvoo en niistä sua kun pitäs olla pitkä putki kamerassa, väl matkoo on noin kilometri.

Laitampa tähän muutamii tulppaani kuvia.

Tämän pit olla Yonina ei oo sinnepäinkään ja on liian kalapii kellertava miun makkuun.


Oxford Wonder, tämän vär ei piäse oikeuksiin kuvassa tämä on upea ja hankin lissee syksyllä, väri muistuttaa tulenliekkii ja on kookas tulppaani. Näitä ol 15 pussissa ja kaikki nous kaks vähä pienempänä.


Kolden Barade, en erikoisemmin tykkee keltasesta, vaan lähmpi tarkastelu näyttää miten hieno punanen reunus kiertää terälehtii. Tämäkin on kookas ja on miulla varjosessa penkissä. Tilataan lissee.


Sitten välliin puutarha taidetta, oon ollu kansalaisopiston savipiirissä muutamina vuosina ja nämä on tullu siellä tehtyy. Sammakkoprinssi vartioi tätä penkkii kiintokiven piällä ja ruukku on tehty talaven kestävästä savesta, se on ollu kesät talavet tässä samassa paikassa.


Kuolanpioni on kovasti kukassa tässä penkissä, toinen on miulla varjosemmassa penkissä ja se on vasta nupussa. Haalistuu vuan auringossa noppiisti.


Tämä on vuoripioni  "kesähamonen". Muistuttaa kuolanpionii on vuan matalampi ja lehti on harmahtava ja hiukan kukassa erruu, taustalla melekein saman värinen tulppaani, nimi on kadoksissa.


 Tämmöstä tälläkertoo, seuraavassa postissa jo mahollisesti alppiruusuja.
 Kiitos kun kävit!  

18 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä tulppaaneja, tykkään kovasti ensimmäisen kuvan hailakasta sävystä, vaikka se ei sinun makuusi olekaan.
  Aivan ihanat savityöt! Sekä prinssi että minipuutarha, hurmaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onnistu nuo tulppaanit tänä vuonna. Toinen tykkevää tyttärestä jne. suapi hailakatkii kukkii kaikessa rauhassa. Käintaijot on miulle tärkii talavi harrastus. Laitan mukkaan näihin kirjotuksiin aina jottain.

   Poista
 2. Onpa siellä Savossakin jo kukoistusta! Tulppaanivalikoimasi on monivärinen ja hyvin kukkivat. Tuo herkän vaalea pioni on todella houkutteleva! Mukavaa kun poikkesit meillä ja hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ei olla ihan Savosta vua Pohjois-Karjalasta, Savo on tuossa järven toisella puolella. Miekii on kovasti iloinnu kun nyt onnistu. Ei piästy vene reissulle kun on satanu, vuan hyvä näin. Hyvvee pyhäpäivee ja alakavoo viikkuu.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kolden Barade onkin kaunis. Tuon punaisen reunusraidan lisäksi terälehtien muotokin on hieno. Ja millainen pehko kuolanpioneja. Omani on vasta toista kesää, eikä tee ilmeisesti nytkään yhtään kukkaa. Pitänee vielä odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, tilasin muistookseni Korpikankaalta ne syksyllä ja osa on jo vanhempii. Kukat on ihana assii ja antaa hyvän mielen pitkäks aikoo, ei niitä kahellessa juohu työ ja itikat mieleen ensinkään. Kuolanpioni on jo vanha, tilalta tuotu osa, paikka sillä on lämmin ja paksumultanen, tekköö kovasti siementaimia. Kyllä se siullakin vielä kukkii.

   Poista
 5. Kauniit kukat ja hienot savityöt! Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu kommentista. Miun piha on erityyppinen kuin siun upea kaupunkipiha. Myö jätettiin talosta rantaan avoimeksi nurmikoksi, rannassa on puita näkösuojana. Järvi ihessään on sellanen näkymä jotta ei paremmasta vällii. Istutetut kasvit on talon ympärillä, tontin laitamilla ja talon pohjopuolella. Savihommat on mukavii tehä suap mielkuvituksen piästee valloilleen. Hyvvee juhannusviikkuu.

   Poista
 6. Ihania tulppaaneja ja väriloistoa muutenkin. Minulla kukkii vasta yksi ainoa pioni, mutta toiset pionit ovat komeasti nupuillaan. Jännä miten keltainen on sellainen väri, ettei siitä ihan varauksettomasti kaikki pidä. Minä kuulun niihin ihmisiin :) Punareunainen tulppaanisi tosiaan on söpö, aika ihmeellisen ihana luomus. Mukavaa juhannusviikkoa sinulle! Kiva seurailla jatkossakin blogiasi. Jään siis lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina kommentista! Tulppaanit ja muutkin sipulikukat on mukaavii. Nyt kukkii laukat, ja alppiruusut. Laitan niistä postii! Mukava kun seuroot. Hyvvee Juhannusta, toivottavasti taretaan.

   Poista
 7. Kivaa, kun jätit käynnistäsi merkit. Osasin tulla vastavierailulle.
  Sinulla on kaunis elinympäristö vehreine ja vetisine maisemineen.

  VastaaPoista
 8. Kiva kun kävit kahtomassa. On se vuan ihmeellinen tämä netti, kun suap huastella ihan uusiin immeisiin kanssa ja tulla tuttaviks. Meille on tämä paikka rakas, miullekkiin jo 35 vuotta. Ollaan nyt muutama viikko kylyvetty ulukosaunassa ja talaviturkki on heitetty. Hyvvee Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, hyvää juhannusta myös sinulle!

   Poista
 9. Jopas on kaikenlaista kukkivaa ilotulitusta! Upea tuo vati jota sammakkoprinssi vartioi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila käynnistä! Kasviloista suap niin paljon hyvvee mieltä kun vielä jaksaa niihen kanssa touhuta. Nyt meillä on aikoo enemmän ja onneks mieskin tykkevää olla mukana kuopankaivussa. Harrastukset on tärkii assii miun elämässä! Tännään paistan piirasta, niinkun meillä sanotaan. riisipuuroa on viijen litran kattila keitetty, ja myöhemmin karjalanpaisti uuniin. Hyvvee juhannusta sinnekin!

   Poista
 10. Ihania kuvia ja kukkia! Tervetuloa bloggariksi! Voi että ihailen noita Pioneja. Meillä on ekaa kertaa Pioneissa nuput :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolanpioni on miulla jo vanha, se kasvo jo muatilalla miulla. Kun sitten muutettiin tänne otin siitä osan mukkaani. Se kasvaa talon eteläpuoleisessa penkissä, paikka on iltapäivällä suorastaan kuuma. ja mua on ihan peltomultoo, hikevee. Sejassa kasvaa iiristä, liljoja, kärhöjä ja kesäkukkia. Kiitos jotta oot käyny miun sivuilla! Vielä ne siunkin pionit kukkii yhtä paljon.

   Poista

Suorastaan kuumoo!

Kuumoo on ollu.  Meillä on ollu 10 päivee putkeen, keskimiärin 28 astetta. Parraimmillaan 33 astetta. Yöt on ollu 14-16 ja ilimavirtaus pohj...

Suosituimmat artikkelit