lauantai 22. kesäkuuta 2019

Juhannusterveiset!

Nyt piäsin puutarhablogihin vierailemaan. Kuviensiirto ja kommentointi tökki jonkunaikoo. Ollin perhe tul juhannuksenviettoon ja sain häneltä apuja tähän ongelmaan!

Juhannusviikko olkin meillä kiireinen. Säilörehunteko siiloihin ol ja Helenalle työvuorot sattu just sillätavalla, jotta mie olin rehuntekijille muonamestarina ja ensimmäinen juhannus kun en karjalanpiirakoita leivinuunissa paistanu. En oikein kerinny ja hellekkin ol syynä. Vettä kaivattas nyt viljanoraille ja heinäsängille!
Läkähyttävä helle on onneks loppunu ja siedettävä ilima on tällähetkellä.

Puutarhassa on kukkeinta kukintoo ja pionit on nyt piäosissa. Kuvat laitan nyt luonnonkukista. Juhannusaattona kun työt on suatu tehtyy ja tupa siivottuu on miulla perinne käyvä luonnonkukista kimppu pöyvälle. Seppeleissä alempana on samoja kukkia, päivänkakkara, harakankello, hiirenvirna, suolaheinä, apila, koiranputki, poimulehti ja niityleinikki ol tälläkertoo.Valkolehdokit ulukosaunan vieressä kukassa ja tuoksu leijuu ilimassa illalla. Ilokseni ovat levittäytyneet ihan isommalle alalle vanhassa koivikossa. 


Tänäpäivänä meillä olkin vieraita ja pienet serkukset malttovat kuvassa olla. Luvan kysyin ja julukasta suan kuvat.


Ester mietteliäänä nurmikolla kukkaseppele piässä. Ja sitten serkukset. Inna ja Ester.


Ester ol kovasti kiinnostunut Innan seppeleestä. 
Kun vuan terveinä kullanmurut saisivat olla, on hartain toiveeni. Ollilla alakaa kolomen viikon piästä kesäloma ja sitten suan hellitellä pitemmän ajan Esterii. Vauvauinnissa on jo käyny Ester ja ei vettä pelekee. Järveen uimaan nyt illalla meinovaat viiä. Tiiä minkälainen vespeto hänestä tulloo kuhan vähän kasvaa. Hyvä uimataito ois tarpeellinen osata ja tiällä on oiva tilaisuus sitä opetella tulevaisuuvessa. 
Taustalla sormustinkukat jotka on myrkyllisiä, tarkasti vahittiin jotta eivät koskemaan noita piässeet!

Mukavoo juhannuksen jatkoa ja kauniita kesäpäiviä teille.

Kiitos kun kävit blogissani!26 kommenttia:

 1. Onko nuo lehdokit niitä "saunakukkia",jotka tuoksuu...ihanalle:)
  oi,voi!!! Ihana sulonen Ester!! :)
  Kaksi suloista "kukkaseppeleistä !juhannus-tyttöä"
  uimataito on hyvin tarpeellinen,jos järven rannasa :)mummola ,vai oliko isompi:))rapakko:)-joki-meri???
  Kauniita juhannuspyhiä! ja suloisia kesäpäiviä:))
  Kiitos Ulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Valkolehdokit on kämmekkäkasveja eli kotimainen orkideakasvi. Rauhoitettu koko muassa. Tuoksu on ihana!
   Nyt ol somat tytöt meillä. Muutaman vuuven perästä toivottavasti leikitkin sujus!
   Uimataito on tarpeellinen, Isänsä ja setänsä lapsena uivat ja puljasivat paljon tässä Orivedessä. Tämä kuuluu Saimaan vesistöön ja on iso järvi. Ei onneks oo millonkaan sinilevvee tähänasti ollu.
   Mukavoo kesäkuun loppuu!

   Poista
 2. Nyt on semmoiset juhannuskukat etten tiedä somempia! Ester ja Inna kiilaavat heittämällä kärkeen, suloiset muruset. Ihan kauhistuttaa jahka joskus omien naperoutten tekeleitä pääsen paapomaan, varmaan hössötän kaikille traumat.


  Valkolehdokki on ihana, hienoa, että siellä teillä viihtyy ja tuuhettuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka. Jonkukat ja juhannus kuuluuvat yhteen! Somia olivat serkukset. Kyllähän ne semmosia kullanmuruja ovat, tulloo hössötettyy ja onneks vanhemmat sen ymmärtää!

   Valkolehdokki on ihana ja vanhoja koivuja pitäs kuatoo, vaan ei noitten lehdokkien tautta ruahita! Toivottavasti eivät koivut lahoja sua ja kuavu saunan piälle.

   Poista
 3. Samaa mieltä:onneksi pahin helle hellitti. Ei oikein mitään jaksa tehdä kuumuudessa, mitä nyt aamun varhaisimpina tunteina. Ei tämä tietokoneen käyttö tosiaankaan ole aina ongelmatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivisen Vilma. En oo helteihen ystävä ja auringon palavoja. Toivottavasti ilimat kestäs sopivina.
   Ei oo miulla taituu tätä tietokonetta popittoo. Onneks apuja on suatavilla!

   Poista
 4. Ompas kauniit kukkaseppeleet ja kantajat :) Vauvauinti on hyvä juttu ja opettaa ettei vettä tarvitse pelätä jne... Omaa lasta käyttänyt heti, kun se oli mahdollista ja sen jälkeen on kyllä kuoriutunut vesipeto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu. Somia olivat tytöt seppeleet piässä, ovat muutenkin kyllä! Vauvauinti on hyvä asia, pienillä paikkakunnilla se ei aina onnistu. Uimataito on tärkii! Järvessä on veskin lämmenny sopivaks!

   Poista
 5. Voi noita lehdokkeja, ne ovat todella oikeita tuoksuvia juhannuksen prinsessoja! Ja tietysti vielä suloisemmat prinsessat ovat nuo pikku serkukset! Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Lehdokit ovat kyllä kauniita prinsessoja. Ovat sulosia nuo tytötkin!
   Hyvvee kesän jatkuu sinnekkin!

   Poista
 6. Vettä kaivataan täälläkin😔te saatte onneksi pihalle nostettua kasteluvettä järvestä.
  Hyvä uimataito kannattaa neitojen hankkia😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritavuoren juurella. On nyt kortilla tuo ves taivaalta! 60km. piässä Joensuussa ol ukkonen antanu vettä, jotta kadut lainehti. Järven yl ei lähe ukkonen tulemaan. Myö suahaan järvestä kasteluvettä. Letkut yltää koko alalle, mehtäpuutarhaankin.
   Hyvä uimataito on tärkii!

   Poista
 7. No onpas teillä ollut suloisia neitosia juhannuksena kyläilemässä! Meillä on kahtena päivänä ripsauttanut vajaan kymmenen minuutin rankkasateen. Saman tien sateen jälkeen olen käynyt kastelemassa herkimmät kasvit, jotta kosteus painuu syvemmälle. Viileämpi sää sopii kyllä, mutta näin rajusta tuulesta en pidä yhtään. Pelottaa jo, että puuntaimet ja pensaat lähtevät juurineen lentoon! Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Meillä olkiin suloset juhannustytöt. Kasteltu on puutarhoo, pellot alakaa olla aika kuivia ja ves ois tarpeen. Torstaille on luvassa, toivottavasti ei pilivet jonnekkin karkoo. Tuulkin on rauhottunu, kovasti kyllä tuulkin. Itikat ei ilimassa kestäneet! Mukavoo kesäistä viikkoa!

   Poista
 8. Niin ihastuttavat neitoset kukkaseppeleissään. 😊

  VastaaPoista
 9. Onpa ihania kuvia! Todelliset söpöläiset.

  VastaaPoista
 10. Ihania vieraita kukkaseppeleissään! Tosi kaunis tuo lehdokki kaikessa herkkyydessään. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Tiiu. Pienet vieraat olivat mukavia! Lehdokki on kaunis kukka ja ihan odotettu sen kukinta. Myöhemmin kanttarellit kerätään samoilta paikoilta!

  VastaaPoista
 12. Ihania seppelepäisiä kuvattavia ja suurinosa perennoista myrkyllisiä on mutta vahtia tietysti pitää tarkasti. Ihanat lehdokit kunpa meilläkin kasvaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Ollille juohtu mieleen ja pellonreunasta kukkia käy kerreemässä seppeleisiin. Pieniä kimppuja sitten tek ja opettel sitomaan timoteistä kiepautettuun pohjaan. Ilahuin kun miehinen mies ajattel kukkaisia ajatuksia! Somia olivat tyttöset!
   Se noissa kukissa onkin varottava ja kuhan kasvaa Ester opetan hänelle tämänkin assiin. Lehdokki on ihana keskikesän kukka ja rauhotettu. Kovasti siinä pörrevää yöperhosia. Harmi kun ei siellä kasva!

   Poista
 13. Hei, löysin vasta blogisi pariin:) Kaunis tuo valkolehdokki - ihan uusi tuttavuus. Aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle!

  VastaaPoista
 14. Kiitos Anni. Mukava kun löysit ja miekin kävin vastavierailulla blogissasi:) Valkolehdokki on kaunis ja ihana kasvi. Sitä yritetään varjella. Ulukosaunan kuistilla kun saunan jäläkeen istutaan, tuoksu tuntuu ja on miellyttävä.
  Aurinkoisia keskikesänpäiviä ja välliin sadetta sinnekkin!

  VastaaPoista

Kesän makuja!

                                 Aika on noppiisti kulunu ja allakka elokuulle kiännetty! Puutarha on ollu nyt vähän vähemmällä huomiolla ...

Suosituimmat artikkelit